Spelade bort 14 milj – på bara en vecka

avErik Pettersson, Minimedia

Nu lägger ’Stjärnornas bankomat’ av med pokern: ”Det gör mig arg varje dag”

Foto: Pokerstarsblog.hk
Chun ”samrostan” Lei Zhou

Han har varit storspelarnas egna ”bankomat” och förlorat runt 69 miljoner kronor på onlinepoker.

Nu har Chun ”samrostan” Lei Zhou fått nog av bakslagen – och ska sluta spela.

– Jag hatar poker, säger han.

Zhou var länge mycket mytomspunnen då ingen visste vem han var. Det enda man visste var att han var en stor förlorare på onlinepoker.

Han har under årens lopp haft konton på olika pokersajter, men alla konton har haft en sak gemensamt: de har gått med miljonförlust.

I valutan dollar.

Ger upp – efter ny jätteförlust

De senaste åren har Chun Lei Zhou spelat under nicknamet ”samrostan” och bara det kontot har gått med brakförlust. Enligt danska pokersajten, pokernyhederna.com, låg storspelaren nio miljoner dollar back totalt sett i mitten av juli i somras, eller knappt 69 miljoner kronor, vid rådande växelkurs.

Nu verkar det dock som spelaren med konton registrerade i spelmekkat Macau fått nog av att vara storspelarnas egna ”bankomat”.

Enligt HighstakesDB.com har han förlorat två miljoner dollar, eller 13,7 miljoner kronor, den senaste veckan.

Det blev droppen som fick bägaren att rinna över för den oturliga pokerprofilen.

”Kanske aldrig kommer tillbaka”

I en chatt vid ett highstakes-bord på sajten Full Tilt Poker avslöjade Chun ”samrostan” Lei Zhou att han kommer att sluta spela poker.

”Jag kommer sluta att spela onlinepoker under en lång, lång, lång period. Jag kanske aldrig kommer tillbaka. Det här är inte kul för mig, det gör mig arg varje dag”, skriver han i chatten.

Det återstår att se om ”samrostan” vidhåller vad han sagt, i så fall får proffsspelarna online hitta en ny pengako att ”ta” pengar av.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker