Colciago i STCC-ledning

SPORTBLADET

Bedrövlig söndag för Janne"Flash"Nilsson

STCC-ledaren Janne ''Flash'' Nilsson, Volvo, hade en bedrövlig dag på Knutstorp - Audistallet en betydligt bättre.

Därför är Roberto Colciago ny serieledare efter en seger och en andraplats medan ''Flash'' fick åka hem helt poänglös.

Åter bekräftades det att kurviga Ring Knutstorp är en Audi-bana. Audiförarna Roberto Colciago och Tommy Kristoffersson tog varsin seger och italienaren tog också över förstaplatsen i sammandraget från Jan ''Flash'' Nilsson, Volvo, som hade en svart dag.

Kristoffersson hade en komfortabel ledning i det andra racet från start till mål med stall-kompisen Colciago på andra plats under större delen.

- Klart jag funderade på om jag skulle släppa förbi Roberto, poäng som han kunde få nytta av i slutet av säsongen när SM-tecknet skall delas ut, men jag tyckte också att jag och mina mekaniker gjort oss förtjänta av en seger, sade Kristoffersson.

- Jag är nöjd med min insats och det var helt okej att Tommy körde först över mållinjen, sade Colciago.

- Jag hade ingen möjlighet att nå honom av egen kraft.

Om Colciago var nöjd var ''Flash'' Nilsson betydligt mer förgrymmad.

Han hade problem att få igen bakdörren inför det första heatet och åkte in i depån för att få den tejpad - och tvingas därmed att starta från sista plats.

Eftersom det första racet är kort var ''Flash'' chanslös att få en bra placering och satsade därför på att sätta ett snabbt varv, så han skulle få starta från pole position i det andra.

Det lyckades - men då meddelade tävlingsledningen att han uteslutits för att inte ha stannat på sin plats i depån.

- Det strängaste straffet är att få sin licens indragen, näst efter det kommer uteslutning. Vi får det näst strängaste straffet för att ha satt en tejpbit på bakdörren innan racet ens startat. Jag vet inte om det är ett straff i relation till brottet, sade ''Flash''.

I sammandraget leder nu Roberto Colciago på 117 poäng, ''Flash'' har 98, Volvokollegan Edward Sandström 93, Tomas Engström, Honda, 93 och Nicklas Karlsson, Vauxhall, 91.

TT