Syrliga piken mot Northug efter succén

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

Petter Northug hånade den norska laguttagningen.

Efter tre pallplatser i herrarnas OS-skiathlon skickar nu Simen Hegstad Krügers och Hans Christer Holunds elitlag en syrlig pik tillbaka.

– Vi vill inte attackera honom, men det är ljuvligt nu, säger Vegard Vinje, chef för laget, till VG.

Petter Northug hade en tung vinter och blev under flera tillfällen i vintras petad från det norska landslaget.

Efter att att ha nobbats från att köra världscuppremiären i Ruka, i november, gick han till attack på Instagram.

”Vi måste ha mästerskapsåkare med X-faktor!”, skrev Northug sarkastiskt.

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Två som togs ut då, som Northug också syftade på, var Simen Hegstad Krüger och Hans Christer Holund. De har inte direkt dominerat världscupen under vintern, men i OS levererade de direkt.

Krüger tog OS-guld i skiathlon, och Holund tog brons – och efter succén skickade deras elitlag, Lyn Ski, en pik tillbaka till Northug.

”Vill inte attackera honom”

På Instagram lägger de ut en bild på Krüger och Holund sittandes i en varsinn segway, med texten: ”#mästerskapslöpare”, och ”X-faktor”.

– Det är väl bra att ha lite humor kring allt det här. Vi vill inte attackera Northug, men det är ju ljuvligt just nu, vi har alltid trott på dem, säger Lyn Skis chef Vegard Vinje till VG, och fortsätter:

– Bilden på segway har Northug själv använt för att berätta om sin egen form. Vi använde den när vi skulle till Ruka, och det stormade som mest.

VG: Vad tror du Northug säger nu när både Krüger och Holund tog medalj?

– Haha, jag tror nog han velat vara här själv, men han förstår nog också att han inte borde svinga mot lagkamrater. Har har ju inte bevisat någonting på ett år. Men jag ser honom gärna tillbaka i gammalt slag.

ARTIKELN HANDLAR OM