Ajax fick oavgjort mot Arsenal

SPORTBLADET

men Zlatan blev mållös på Highbury

Zlatan Ibrahimovic blev mållös när Champions League-slutspelet återstartade på tisdagen.

Men Ajax 1-1 (1-1) borta mot Arsenal innebar ändå att hans lag toppar grupp B.

Foto: FICK TYST PÅ PUBLIKEN Arsenalfansen på Highbury tystnade när Nigel de Jong gjorde 1 1 för Ajax.

Zlatan Ibrahimovic tog för sig och svensken var nära ett mål redan i 18:e minuten. Han klämde sig emellan två Arsenalspelare i straffområdet men då kom Sol Campbell farande och slog undan bollen.

Om Zlatan Ibrahimovic drömt om att rulla in bollen i nät på Highbury fick han ändå drömmen delvis uppfylld i 74:e.

Problemet var bara att spelet redan var avvinkat för offside.

Fin löpning

Publiken på ett kyligt Highbury i London värmdes direkt av Dennis Bergkamps framspelning till Sylvain Wiltord och den senares fina löpning på högersidan i femte minuten.

En löpning som avslutades med skott mellan benen på Bogdan Lobont och 1-0.

Ajaxspelarna verkade inledningsvis stressade och fulla av respekt. Alla utom 18-årige Nigel de Jong som i den 17:e minuten tog ner en lång crossboll. Från högerkanten avancerade han in några steg och sköt kvitteringen förbi David Seaman, de Jongs första mål i A-lagströjan.

Ajax tappade lite i tempo i andra halvlek. Arsenal skapade mycket och Bergkamp hade ett skott i stolpen.

Men Ajax hade sista heta chansen när inhopparen Nordin Boukhari var nära att peta in bollen i 85:e. Stuart Taylor, som kom in halvtid för Seaman, missbedömde en utrusning men Boukhari fick inte till avslutningen.

Tre lag på fem poäng

I samma grupp slog Valencia Roma borta sedan norrmannen John Carew gjort segermålet i 79:e minuten. Ivan Pelizzoli i Romas mål får ta på sig det sedan han gått ut alldeles för långt och Carew satte bollen från liten högervinkel.

Ajax, Arsenal och Valencia har nu alla fem poäng medan Roma är utan.

I grupp A vann Barcelona, fortfarande utan skaderehabiliterande Patrik Andersson, toppmötet mot Inter med 3-0 inför 83 000 åskådare. Javier Saviola inledde målskyttet efter sju minuter och Philip Cocu satte 2-0 i 29:e minuten. I andra ökade Patrick Kluivert på till 3-0.

Barcelona toppar nu gruppen på maximala nio poäng, tre före Inter.

Leverkusen var i final förra året men den här säsongen har det gått tungt. Dålig spel i ligan och tränaren Klaus Topmöller fick sparken i helgen. Dessutom innebar tisdagens 1-3-förlust hemma mot Newcastle att man är sist i grupp A.

Shola Ameobi gjorde både 1-0 och 2-0 för gästerna innan Franca reducerade. Men Lomana Tresor Lua-Lua ökade på till 3-1 innan pausen.

Segern var en perfekt present till Newcastles manager Bobby Robson, som fyllde 70 år på tisdagen.

TT