Mästarens kaxiga utspel: ”Ska vinna mot Badou Jack på KO”

Adonis Stevenson
Adonis Stevenson

Den 19 maj går svenske Badou Jack titelmatch mot kanadensiska Adonis Stevenson, den regerande mästaren i lätt tungvikt.

Under dagens presskonferens eldades stämningen i gång rejält inför stormötet i Air Canada Centre i Toronto.

– Jag har tränat väldigt hårt inför den här fighten. Jag ser fram emot att vinna mot Badou Jack på knock out, säger Stevenson enligt Boxeo Mundial.

Det kommer att bli ett ordentligt stormöte.

Den regerande lätt tungviktsmästaren (har haft WBC-titeln sedan 8 juni 2013) Adonis Stevenson tar emot den svenske boxaren Badou Jack – före detta världsmästare i WBC supermellanvikt och WBA lätt tungvikt – på hemmaplan i Air Canada Centre i Toronto den 19 maj.

Jack, som gett upp sin senaste världsmästartitel för att kunna utmana Stevenson om den mer prestigefyllda WBC-titeln, kommer inte att få en lätt match mot den hårdslående 40-åringen.

– Jag är definitivt spänd och hungrig på att gå in i ringen och leverera. Jag har tränat väldigt hårt inför den här fighten. Jag ser fram emot att vinna mot Badou Jack på knock out, säger Adonis Stevenson på dagens presskonferens, enligt Boxeo Mundial.

”Bjuda på en show”

Det är en självsäker världsmästare som pekar på hemmafördelen som en nyckel till seger.

– Jag möter honom hemma i Kanada, så jag ser fram emot att bjuda publiken på en show. Jag har styrkan och den bästa vänsterkroken i boxningsvärlden. Jag behöver inte tre eller fyra lägen. Jag behöver bara ett slag för att sänka dig, säger han.

Slåss för sin son

Men Badou Jack räds inte Stevensons ord. Han har väntat på den här matchen ett bra tag.

– Jag är glad över att ha möjligheten att slåss för min tredje världstitel mot en av de bästa, Adonis Stevenson. Jag har velat gå den här matchen väldigt länge och jag har varit villig att slåss mot honom var som helst i världen, till och med på hans bakgård, säger han.

– Jag ska visa prov på min bästa boxning den 19 maj. WMC-bältet ska tillbaka till Las Vegas (där Badou Jack bor). Min nyfödda son, Malik, föddes precis innan träningslägret, så nu har jag två barn att slåss för. Det ger mig all motivation jag behöver för att vinna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN