Sörenstam värmde i regnet

SPORTBLADET

”Den lägsta rond jag haft på länge”

Grått, regnigt och en helt vanlig vardag.

Ändå var det trångt i publikleden runt Annika Sörenstam under inledningen av Scandinavian TPC.

– Imponerande. Jag hade inte varit ute och tittat på golf i det här vädret, sade hon.

Sörenstam tackade Frösåker-publiken med att göra sex birdies på sina sista åtta hål och leder därmed tävlingen efter den första dagens spel.

66 slag – sex under par – är dessutom ett av hennes bästa resultat för året.

– Det är den lägsta rond jag haft på ett tag. De senaste två och en halv månaderna har jag gjort fler bogeys än birdies så det här var riktigt skönt, sade hon.

Sörenstam avslutade med en birdie, trots att utslaget var kort. Den efterföljande chippen träffade flaggan och gick direkt i hål, vilket gör att hon leder tävlingen med ett slag före Johanna Head, Storbritannien.

Det var knappast sommarväder under inledningsdagen, det regnade och var uppehåll om vart annat – men publiken var ändå tapper.

– Det var kul att se så mycket folk, och dessutom roligt att de stannade kvar under hela rundan. Det tog ju ändå fem timmar att spela i dag.

Pölar på fairway

Banan klarar av regnet förvånansvärt bra, även om det blev djupa pölar på vissa ställen på fairway.

Greenerna fortsatte dock att hålla hög klass.

– Man måste ha tålamod när man spelar i sådant här väder. Ena stunden regnar det och då åker regnkläderna på, och andra så regnar det inte. Det är svårt att hålla greppen torra och mycket att tänka på, för när solen tittar fram så kan man spela lite mer aggressivt. Men greenerna var suveräna och jag puttade extremt bra i dag.

Lotta Wahlin och Louise Friberg är näst bästa svenskor, de båda gick runt på två slag under par, och är fyra slag efter Sörenstam.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf