Dennerby: Två skitmål

SPORTBLADET

Schelin tror på avancemang

Nej, Sverige kan inte vinna i en mästerskapspremiär. Mot Kina blev det förlust med 2–1 och förbundskapten Thomas Dennerby var mycket besviken.

– Normalt sett ska vi vinna den här matchen, men vi kom inte upp i den nivå som vi normalt sett har, säger han till SVT.

Det såg länge helt okej ut mot Kina. Trots en usel start, där Kina tog ledningen efter bara fem minuters spel, kom Sverige tillbaka i OS-premiären och spelade helt okej. Strax innan hemmanationens ledningsmål såg det ut som Sveriges match. Men ett nytt skott sänkte Sverige.

– Det är två distansskott som ligger bakom och det hade vi pratat om. Det första är en indianare där vi rensar rakt in i planen. I andra ser det ut som om vi inte är tillräckligt nära. Det andra målet kom när vi har fullt grepp om matchen. Det känns jättetungt, säger förbundskapten Thomas Dennerby till SVT.

Kina imponerade inte

Han menar att Kina spelade som han hade förväntat sig. Felet låg i stället hos Sverige som inte visade upp tillräckligt bra spel.

– Vi ska upp ett snäpp till. Inget att snacka om, säger Dennerby som inte hade särskilt mycket till övers för de kinesiska fullträffarna.

– Två skitmål, säger han.

Lotta inte orolig

Den ende svenske målskytten, Lotta Schelin fick uppleva ännu en premiärförlust i ett stort mästerskap. Sverige förlorade nu den fjärde raka OS-premiären, men hon tror ändå på avancemang.

– Självklart. Vi har gjort det förut. Vi är inte så oroliga för det, men det är fan att man inte kan ändra en trend, säger hon till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS