Svensktrio jagar segern i Masters

SPORTBLADET

Hanson leder före Chopra och Edberg

Foto: Peter Hanson.

Det var tio år sedan en svensk vann Masters.

Det saknas dock inte kandidater för att bryta den pinsamma golfsviten.

Inför avslutningen leder Peter Hanson med två slag medan Daniel Chopra och Pelle Edberg delar andraplatsen.

Några utländska storspelare är ofina nog att blanda sig i tätstriden också, men med fem svenska bland de tio bästa – även Patrik Sjöland (fyra slag från ledningen) och Anders Högberg (fem) har rimliga chanser – är det är bättre utgångsläge än på länge.

– Jag hoppas det skulle betyda mycket för svensk golf om en svensk vann. Tävlingen är inne i ett viktigt skede inför framtiden, vi är många svenskar som är på hög nivå så det skulle föra med sig något positivt, sade Peter Hanson, som ligger på tio slag under par inför upplösningen.

Jagar säkrad plats

I söndagens ledarboll spelar Peter Hanson och Pelle Edberg, där den sistnämnde har ännu fler skäl att vinna än Hanson.

Som 105:a i Europa behöver han en topp-placering för att säkra spelrättigheterna för nästa år.

– Det har varit lite jobbigt. Jag har spelat bra i fel tävlingar och inte lyckats i de tävlingar med mycket prispengar. En vinst skulle betyda mycket för mig och mitt självförtroende. Jag behöver några tusen euro till för att klara mig, sade Edberg, som gick runt på 66 slag.

USA-toursegraren Daniel Chopra, 67 slag för dagen, har också chansen att bryta sviten.

Comebacken har följts av mycket publik och det hade varit lite kaxigt att komma hem efter sju år och vinna direkt.

– Det vore en riktig kul story. Det var länge sedan jag vann nu, och det vore kul att vinna här. Jag spelade inte jättebra i dag, men det är skönt att kunna få en bra ”score” trots att man inte spelar på topp. Det är det som Tiger (Woods) och Phil (Mickelson) är så bra på. Och som sagt: det finns inga bilder på scorekortet, sade Chopra, innan han gick till rangen för att nöta in detaljer inför avslutningen.

”Vore en dröm”

Ledaren Peter Hanson var missnöjd med sina utslag, men nöjd med mycket annat.

Och en seger skulle vara mer än välkommen.

– En vinst är alltid en vinst. Visst kan en massa tredje- och fjärdeplatser fylla på bankkontot, men vi spelar ju för att vinna och att få höja bucklan, sade Hanson, som såg sin första Europatourtävling som tolvåring 1989.

– Ända sedan jag var liten knatte och samlade bollar har jag sett fram emot detta. Det vore som en dröm att komma upp på sista green och putta för segern.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf