Poker

Frågor & svar med Sören Kongsgaard

Av: 

Minimedia

Jim Baas

SPORTBLADET

Sent på tisdagen kom Sportbladet Poker i kontakt med Sören Kongsgaard, som precis skrivit kontrakt med Full Tilt för det närmaste året.

Sören Kongsgaard.
Sören Kongsgaard.

Hur mycket är kontraktet värt?

– Jag kan inte berätta exakta summan. Men ”dealen” är stor nog att betala alla mina inköp det närmaste året (exempelvis kostar spel i EPT-turneringar mellan 5 000 och 10 000 euro, reds anm).

– Vi kommer att fokusera på EPT:erna och WSOP-eventen. Jag kommer att spela så många turneringar som schemat tillåter mig till. Som turneringsspelare, som gillar att resa runt i världen, är det här idealiskt för mig.

När insåg du att du kan bli en pokerspelare?

– Sommaren 2006 när jag var ledig från skolan hemma i Danmark. Jag jobbade riktigt hård med att utveckla mina färdigheter i tuneringar och lyckades vinna flera turneringar under den perioden.

– Det gav mig självförtroendet, och bankrullen, som gjorde att jag kunde flytta upp mina positioner. När jag kom trea i EPT Monte Carlo 2007, två månader innan jag gick ut min business school-utbildning hemma i Skive, Danmark, blev jag helt övertygad om att jag skulle ge mig in på en proffskarriär som pokerspelare. Den placeringen gav mig en ”boost”.

Vad ser du fram emot mest under pokeråret 2009?

– Jag ser självkart fram emot WSOP (poker-VM, reds anm). Och jag har precis fyllt 21 för några dagar sedan, det betyder att jag får spela turneringar i USA. Hoppas kunna vinna ett armband (som man får vid vinst i WSOP-turnering, reds anm) till Danmark 2009, vi vann ju fyra stycken förra året.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Poker

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker