Tomas Svensson: Det är ju fantastiskt

avDaniel Sjöberg

SPORTBLADET

Veteranen hyllar arvtagaren

Målvakterna fortsätter att storspela för Sverige i VM.

I Spanien jublar Tomas Svensson över sina arvtagare.

– Det här visar på en oerhörd bredd, säger han till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån

När Sverige besegrade Sydkorea var det mycket tack vare Andreas Palicka som gjorde en mycket bra VM-debut i målet. Mot Spanien fick Johan Sjöstrand åter chansen mellan stolparna och som han tog den. Sjöstrand var strålande och frustrerade spanjorer fick se honom rädda straffar, frilägen, skott utifrån och från kanten.

– Det är ju helt fantastiskt. I går var det Palicka och nu Sjöstrand. Det kan ju inte vara bättre, säger Tomas Svensson som följer den svenska insatsen från just Spanien.

Imponerad av Sverige

Matchen mellan sitt födelseland och det land han bor i har han inte sett när sportbladet.se ringer upp. Han har tränat, men ska hem och se den i efterhand och oavsett om han följde matchen eller ej så kan han inte låta bli att imponeras av den svenska insatsen.

– Jag sa i morse att jag trodde att Sverige skulle ha en bra chans. Det här är två landslag som har en ganska liknande läge, nya förbundskaptener, nya spelare och några veteraner, eller halvveteraner i Sveriges lag. Fördelen för Sverige var isbrytaren mot Sydkorea. Ett bra motstånd samtidigt som Spanien haft två lätta motståndare.

Sjöstrand storspelade i målet, Dador gjorde elva mål, vad säger du?

– Det här visar på en oerhörd bredd och det förstod man ju att Sverige hade när Sverige två besegrade Sverige ett, men frågan var om toppen fanns.

Vad tror du om fortsättningen nu?

– Det ser ju bra ut. Det gäller att inte slappna av nu mot Kuwait och sedan mot Kroatien blir det givetvis oerhört tufft av flera anledningar som inte bara har med handboll att göra. De är ju hemmalag och såklart favoriter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll