Sportbladet

Elfsborg imponerade mot Malmö

SPORTBLADET

Johan Wiland borta sex veckor

Borås

Elfsborg besegrade Malmö FF med 3--1 i en underhållande och händelserik match på Borås Arena.

Unge Joakim Sjöhage visade med eftertryck att han håller i allsvenskan.

Enda smolken i glädjebägaren för Elfsborg var att målvakten Johan Viland fick en fraktur på underarmen efter en kollision med Peter Abelsson.

Wiland är troligen borta i sex veckor.

För bara någon månad sedan höll Elfsborgs ledning tillbaka det 18-åriga löftet. En av motiveringarna var att inte var mogen för allsvenskt spel.

Men sedan han väl fått chansen har det gått bättre och bättre.

Mot Malmö hade han en högtidsstund. Sjöhage angav tonen direkt. I femte minuten drog han bort Olof Persson med en avig och överraskande vändning nere vid kortlinjen.

Med en sorts klacktunnel i bästa Zlatan-stil.

Efter sin cirkuskonst satsade han på skott som tog i ribban. Anfallspartnern Hasse Berggren kunde bara raka in bollen i mål.

- Jag har testat finten på träning. Kul att den lyckades på match också, säger den nöjde Sjöhage.

Han sprang åtskilligt på ytorna på Malmös planhalva och visade på skåningarnas brister i mittförsvaret. Där finns det en hel del att göra för en snabb och energisk forward som Joakim Sjöhage. Både han och hela Elfsborg är i en härlig form för tillfället.

Detta var sjunde raka tävlingsmatchen utan förlust.

- Vi har jättemycket självförtroende. Och vi blir bara bättre och bättre, säger Sjöhage.

Inte minst han själv som gjorde sitt andra allsvenska mål i 63:e minuten. Ett instick av Magnus Samuelsson in i straffområdet till en perfekt löpande Sjöhage. Helt fri med Mattias Asper rullade han kallt in bollen.

Snyggt mål och en fin prick över i:et för roliga Elfsborg som övertygade.

- En fantastiskt bra match, säger matchvinnare Sjöhage.

En annan sådan var Hasse Berggren som gjorde två av målen. Det sista var direkt matchavgörande. Samuel Holmén fälldes med två minuter kvar av ordinarie tid och Elfsborgs skyttekung slog säkert in straffen och satte sitt sjunde mål för säsongen.

Elfsborg spelade prydligt på mitten, var vassa framåt och genomförde matchen på ett sätt som väl motiverade segern.

Tyvärr för Elfsborg skadade sig målvakten Johan Wiland. I samband med en utboxning sprang Wiland rakt in i Malmös inhoppare Peter Abelsson.

En fraktur i underarmen lär hålla honom borta i sex veckor. Istället fick Abbas Hassan komma in i målet efter en timmes spel. Han höll nollan i sin allsvenska debut.

Malmö visade bara korta stunder att de är ett topplag. Som när Markus Rosenberg kvitterade till 1-1 i nionde minuten. När han perfekt satte pannan till på ett inlägg av Jon Inge Höiland. Rosenberg var också nära att få in 2-2 i slutet av matchen. Först med ett skott över i bra läge. Sedan med ett lågt närskott som Abbas Hassan räddade. Strax efter passerade han Hassan med en nick. Men då dök Johan Karlsson upp och räddade precis på mållinjen.

Men Elfsborg hade också fina lägen. De pigga boråsarna fick fram både Jari Ilola och Daniel Alexandersson till avslut. Men tre mål fick räcka den här gången. Inte illa för laget som började serien så skralt att rå på svenska mästarna nu.

Och till nästa hemmamatch är både Mathias och Anders Svensson med.

Hur bra ska det bli då?

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet