Poker

Så du vill bli pokerproffs?

Av: 

Zendry Svärdkrona

SPORTBLADET

Spela poker hela dagarna, resa världen runt och träffa intressanta människor?

Låter det lockande? Sugen på att bo på hotell och äta på restaurang varje dag? Vad sägs om att sova så länge du vill varje morgon och bli miljonär?

Kan det vara något? Glöm det.

Tror du att Peter Forsberg snörade på sig grillorna och vips så fick han en fet dollarbunt av ett NHL-lag? Nej, han började när han var fyra år gammal.

Spelade varje dag, åt nyttigt och var ute och joggade i spöregn. Det är vad som krävs. Det finns inga genvägar. Inte heller i poker.

Jag har läst alla pokerböcker

Det räcker inte med en önskan eller vilja. Om du inte är beredd att jobba lika hårt som jag så kan du lägga ner dina planer på en gång. Alla pokerböcker som finns har jag läst. 50 böcker varav många flera gånger. Har inte bara läst dem utan pluggat dem som skolböcker. 1 000 timmar har jag lagt ner på att analysera spelet med datasimuleringsprogram. Odds och sannolikheter har jag memorerat så att de sitter i ryggmärgen.

Även idag pluggar jag poker. Nöter in odds, analyserar mitt och andras spel. Tycker att man ska spendera minst 10 procent av sin pokertid på att utveckla sitt spel. Bara spela räcker inte om du vill bli riktigt bra.

Sen har både jag och Foppa en ruggig talang för det vi håller på med.

Det kan ju vara så att du faktiskt inte har talang för poker. Förvänta dig inte att vinna.

Betänk att över 95 procent förlorar.

Gå inte all-in (satsa allt du har) på att bli pokerproffs utan att ha outs (utvägar om det går fel). Det här är så viktigt så jag skriver det än gång till: Gå inte all-in på att bli pokerproffs utan att ha outs.

Spela på en lagom nivå. Befordra dig inte till högre nivåer för snabbt. Sätt gränser. Behåll ditt vanliga jobb. Slutför din utbildning. Det vill säga gör inte som jag gjorde; sålde lägenheten, hoppade av Handelshögskolan och flyttade till Las Vegas.

Nästa vecka ska jag berätta vad som krävs för att bli bra på poker.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

KEN LENNAARD

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Poker