Talar inte sanning - när de väl talar

SPORTBLADET

Roligast var ändå landslagets fysioterapeut Paul Balsom, som tagit med sig några spelares hjärtfrekvenskurvor (vilka självklart hamnade i närbild - några kurvor på ett papper med olikfärgade fält - Heureka!).

Tre spioner gästade Fotbollskväll i går kväll - herrar Lennartsson, Göransson och Lyth. Med varsitt uppdrag; att hålla koll på Sveriges gruppmotståndare i VM.

Och tanken med besöket var kanske god, i grävandet efter nya intressanta infallsvinklar på svenska landslaget får man inte vara småsint, men det ligger på något sätt i sakens natur att spioner inte är så snacksaliga. Vilket tvingade alltid utmärkte André Pops till den något tillkämpade frågan till Benny Lennartsson: "Hur förmedlar du sedan informationen till svenska landslaget?"

Nej, till allas överraskning handlade det inte om brevduvor, rörpost eller röksignaler.

Lennartsson berättade helt sonika för Lagerbäck och spelarna vad han luskat fram om fienden.

Med Benny Lennartsson, som alltså är ansvarig för Trinidad & Tobago-spionaget, uppstod också den märkliga situationen att han och experten Wernerson dissade varandras analyser av T&T. Först tyckte Wernerson till i studion (T&T var övertänt och spelade fult), vilket Lennartsson på plats i Tyskland inte alls höll med om (eftersom man spelat med ett halvt B-lag) för att slutligen mynna ut i att Wernerson släpptes in på slutet och hävdade att Lennartsson nog inte varit riktigt uppriktig för att vi inte ska underskatta Trinidad & Tobago.

Ja, det är fan inte lätt med spioner. Först sjunger de inte ut, och när de väl snackar, ja då talar de inte sanning.

Det är först när några hjärtfrekvenskurvor på Tobias Linderoth kan få en kameruan att trycka intensivt på zoom-knappen som man vet att det är VM-feber på riktigt.

Hysterin är över oss. Alla vinklar är tillåtna. Alla perspektiv är användbara. Alla kurvor pekar någonstans.

Visst är det härligt?

Bäst

Sämst

Jonathan Jeppsson