Nytt svenskt målkalas

SPORTBLADET

Avgjorde med sju mål på bara fem minuter

Foto: Tremålsskytt. Niklas Jihde var en av fyra svenska tremålsskyttar mot Norge. Här bjuder han på ett konstmål i matchen som Sverige vann med 17–2.

De svenska innebandykillarna fortsätter att målfesterna i årets innebandy-VM.

I kväll körde man över Norge med 17-2 i Helsingborg.

- Det är alltid kul att vinna och idag ska alla ha cred för att vi behåller fokus hela matchen, sa tremålsskytten Henrik Quist till innebandy.se.

Efter den första perioden var ställningen bara 2–0, men när norrmännen drabbades av en femminutersutvisning i början av andra perioden satte svenskarna högsta fart.

Under utvisningen gjorde svenskarna sju mål – varav sex inom loppet av blott en minut och 59 sekunder och 2–0 hade snabbt och lustigt blivit 9–0.

Resten av matchen blev en ren defilering från svenskarna sida.

1 567 åskådare i Helsingborg fick se fyra svenska tremålsskyttar, Niklas Jihde, Martin Olofsson, Henrik Quist samt Conny Vesterlund som gjorde debut i årets VM efter att ha missat inledningsmatchen.

Den svenska förstafemma med bland annat Jihde, olofsson och Quist låg bakom elva av de svenska målen.

– Det är ju alltid kul att göra mål och även om vi vet att det är ett sämre lag vi möter är det inget svårt att motivera sig. VM är alltid ett VM, nu dessutom på hemmaplan, och det har nog ingen svårt att vara laddad till, sa Quist.

Även Finland vann sin andra raka match i årets VM-turnering då Tjeckien besegrades med 6–3. Allt pekar på en final mellan Sverige och Finland i Stockholm till helgen.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy