Sörenstam nöjd med majorinledningen

Publicerad:
Uppdaterad:

Ny stark runda av supersvenskan

Annika Sörenstam spelade toppgolf på den andra ronden av årets första major, Nabisco Championship.

Efter en bogey på första hålet svarade Sörenstam för fem birdies innan hon gjorde ännu en bogey för att sluta på 69 slag, tre under par.

– Jag kunde inte ha fått en bättre start, sade hon.

Efter första ronden var svenskan mer är än nöjd med sin fjärde plats, ett slag efter ledartrion.

– Det är förmodligen den bästa start jag haft i den här tävlingen, sade hon då.

Och bättre skulle det bli. Sörenstam gick ut på andraronden på fredagsmorgonen, amerikansk tid. Det började olyckligt med en bogey efter att hon slagit för långt ut till vänster. Men sedan visade Sörenstam klassen med birdie på hålen sju, åtta, nio, elva och tolv. Hon gjorde sedan bogey på det 15:e hålet och slutade på minus tre. Totalt ligger hon fem slag under par.

– Jag är jättenöjd. Jag spelade kanske inte så bra i början, men började träffa bollen bättre och bättre och från fjärde, femte hålet stämde det riktigt bra. Dessutom lyckades jag sätta några puttar, sade Sörenstam.

Världsettans stora mål i år är att försöka ta en Grand Slam, vinna alla fyra majors, och hon ser fram emot de kommande två ronderna i tävlingen på Mission Hill-banan.

– Jag kunde inte ha fått en bättre start och jag ser verkligen fram emot fortsättningen. Men det kan hända mycket under de två sista dagarna och det är fortfarande långt kvar. Men man kan inte tänka för mycket på tävlingen, det gäller att hela tiden ha kul.

Första dagens ledarinna, sydkoreanskan Kim Mi-Hyun, spelade bra även på den andra ronden. Liksom Sörenstam inledde hon med bogey på det första hålet, men hade sedan fyra birdies och hon ligger ett slag efter svenskan.

Grace Park, även hon från Sydkorea, låg två slag efter Sörenstam när det fortfarande återstod många spelare ute på banan.

Sörenstam inledde tävlingen på 70 slag, två under par, efter att ha gjort en eagle på det andra hålet, tre birdies och tre bogeys.

– Det blåste upp på slutet och gjorde det svårspelat. Men jag är nöjd. Jag slog bollen bra. Däremot hade jag inte någon bra puttningsuppvisning.

Sportbladet-TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN