Två av Sveriges BÄSTA pennor i OS-duell

SPORTBLADET

Eldens väg till Turin kantas av protester, biljettförsäljningen går trögt... Blir det antiklimax nu, precis som när Juventus spelar hemma med halvtomma läktare?

ANRELL:

Problemet med Juventus är väl att alla smällrika turinare har plasma-tv och hellre sitter hemma och dricker en sträv piemonte och äter en skön Bollito misto än att sitta ute i kylan på en stökig läktare. Men när det gäller OS spelar det nog ingen roll - i skidbackarna är det nästan alltid halvtomt numera ändå, och att få italienare att titta på längskidåkning" glöm det. OS är alltid bättre på plasma-tv. Lyckostar ni därhemma.

WENNERHOLM:

Det är alltid det här snacket inför varje OS. Det hör till på något sätt. Det var samma sak inför Aten-OS, Salt Lake City och Sydney. Det är terrorhot och tomma läktare och miljonförluster. Men på något sätt genomförs OS ändå. Varje gång. Och OS är egentligen inte i behov av publik. Det är en renodlad tv-show numera, där publiken bara är en del av kulisserna.

ANRELL:

Men utan kulisser blir vilken tv-produktion som helst stendöd. Och jag blir lite rädd när jag hör att biljetterna nu skänks bort till skolbarn och att arrangörerna i samma sekund påstår att 85 procent är sålda. När de säger så säger mig erfarenheten att sanningen är att de är i total panik och sålt på sin höjd 49 procent av biljetterna.

WENNEHROLM:

Jag ska ändå bara vara på ishockey och där kommer det att vara fullt med tillresta hockeyfans. Och på de alpina tävlingarna räcker det med ett par koskällor och Stig Strand för att skapa stämning. Jag tror ändå det kommer att bli hyfsat med folk till slut. Men jag kan ju förstå att folk inte vill betala för att se rodel eller längdskidor. Du ser ju bara en promille av tävlingsbanan och dessutom är det svinkallt.

Varför får Sverige inte fram några utövare av bob, rodel eller skeleton som kan knipa medaljer? Vi har ju äventyrsbad med kanor överallt som kidsen älskar!

ANRELL:

Vem bryr sig. Jag är hjärtligt trött på knäppgökar, prinsar, afrikaner, exsprinters, haschrökare och andra som plötsligt ska åka bob. Sporten borde överhuvudtaget inte få vara kvar i OS eftersom det inte finns fler utövare i världen än vad som ryms i ett normalt dopningslaboratorium.

WENNERHOLM:

Det finns väl en bobbana i Hammardal i Jämtland om jag inte minns fel. Men att få svenskar att klä sig i ett korvskinn som avslöjar allt  och lägga sig på en kälke i 20 minus - det tror jag är näst intill omöjligt. Men jag skulle gärna se Anrell prova skeleton någon gång. Jag tror det är en sport som passar honom. Han är ju redan i utförsbacken.

ANRELL:

Att lägga sig på rygg i ett korsvskinn som avslöjar allt om hur ens kropp ser ut - det borde väl passa svenskarna väldigt bra. Plocka ut hela gänget i årets upplaga av Big Brother - det finns inte en kroppsdel värd namnet de inte visat upp - och ett par kälkar så har vi ett kanonlag för skeleton. Däremot skulle det inte passa dej så bra kanske, Mats, att avslöja allt om din kropp. Jag har ju sovit ihop med dej så jag vet.

WENNERHOLM:

Kallar du att dela hotellrum att sova ihop, måste du ha missat sexualundervisningen i skolan. Det enda som förvånade mig de sömnlösa nätterna var att en så tunn kropp kunde släppa ifrån sig så ohyggliga ljud. Du verkar inte ha några hämningar. Inte ens då du sover. Apropå din kropp, låter inte skeleton lite märkligt. Som skelett-tunn ungefär.

Plusjenko är bättre skridskoåkare än Daniel Alfredsson! Och han skulle åka ifrån honom i en skillscompetition vilken dag som helst...

WENNERHOLM:

Klä på Plusjenko axelskydd, armbågsskydd, benskydd och suspensoar, så sjunker han genom isen. Med skydden på så vinner Alfredsson. Lätt. Däremot kan han inte göra en dubbel axel, eller trippel salkov. Men jag håller med om att Plusjenko är grym. Han är en av vinter-OS största idrottare alla kategorier.

ANRELL:

Det gläder mig att du uppskattar stor konst. Det märks inte så mycket när du skriver. Att jämföra Plusjenko med Alfredsson är som att jämföra L. Anrell med M. Wennerholm. Det känns inte riktigt meningsfullt.

WENNERHOLM:

Nu handlade det väl inte om konst, utan om den enkla frågan vem som skulle åka snabbast på skridskorna. Men självklart har du rätt.

Det går inte att jämföra en stor, tuff hockeyspelare med en kille som åker skridsko till musik. I trikåbrallor och glittrig skjorta. Men jag förstår att du identifierar dig mer med det senare.

ANRELL:

Jag skulle ligga lite lågt om tuffhet om jag var du, eftersom jag var den som tvingades stå ut med alla dom för mig helt nya ljuden du släppte ut på det där hotellrummet. Det finns uppenbarligen kroppsvätskor man inte ens hade en aning om att de existerade tidigare. Din hustru Charlotta som lever med dom där utsläppen dagligen är en av vår tids stora hjältinnor.