Djokovic ber om ursäkt till bollkallen

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Världsettans utbrott mot bollpojken: "Verkligen ledsen"

Novak Djokovic tappade humöret och skrek mot sitt eget team.

Mitt emellan hamnade en bollkalle som fick ta del av serbens ilska.

Nu ber Djokovic om ursäkt.

– Som pappa skulle jag aldrig önska att något sådant här hände min son, säger han.

Det var i finalen av Miami Open som serben Novak Djokovic tappade humöret fullständigt efter andra set.

Anledningen var att motståndaren Andy Murray tog hem ett tufft set varpå Djokovic skrek ut sin ilska mot sitt eget team på läktaren.

Mitt emellan världsettan och läktaren hamnade dock en bollkalle som fick ta del av Djokovic ilska samtidigt som han slet handduken ur händerna på den unge bollkallen. 

– Jag har ett reprisen. Olyckligt nog var det en bollkalle i inblandad i det hela och jag är verkligen ledsen och ångrar att han var där. Det var ingen intention att skada honom eller skrämma honom på något sätt. Jag hoppas att han förlåter mig, jag ber verkligen om ursäkt, säger Djokovic i ett videoklipp han publicerat på sin egen Facebooksida. 

Ber om ursäkt till föräldrarna

Bollkallen såg mer eller mindre chockad ut efter utbrottet och försvann snabbt ur Djokovic syn. Världsettan menar att ilskan uppstod på grund av att Murray spelade bra och vann samtidigt som det var varmt i luften.

– Jag bryr mig verkligen om barn just nu och jag ser på det hela på ett annorlunda sätt nuförtiden. Så jag vill be om ursäkt för situationen till hans föräldrar också. Som pappa skulle jag aldrig önska att något sådant här hände min son.

Novak Djokovic kunde efter utbrottet vinna finalen mot Andy Murray. Tredje och avgörande set slutade 6–0 till serben som därmed kunde vinna sin femte titel i Miami Open med segersiffrorna 7–6, 4–6, 6–0.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN