Masters-mardrömmen: Stenson influensasjuk

SPORTBLADET

Ligger nerbäddad en vecka innan årets första Major

NEW YORK. Henrik Stenson är sjuk i influensa och missade dagens förberedande träningsrunda på Augusta. Och sängliggande, med bara en dryg vecka kvar till Masters, hänger nu deltagandet i årets första major på fallrepet.

– Han träffade läkare i morse. Alvedon och vila är ordinerat, hälsar presskontakten Sarah Skönby till Sportbladet.

Foto: Stenson.

Tanken var att Henrik Stenson och Jonas Blixt i lugn och ro skulle ha avverkat en träningsrunda på Augusta under måndagen för att förbereda sig inför årets första major nästa vecka. Men det blir inte som man tänkt sig alltid och Stenson hade aldrig möjlighet att dyka upp i Georgia.

Oridnerad vila och alvedon

I stället ligger han för tillfället nerbäddad i hemmet i Orlando, Florida, med influensa och tvingas därmed även ställa in helgens PGA-tourtävling i Texas.

Svt var först med att rapportera om frånvaron och Stensons mediakontakt bekräftar även för Sportbladet.

– Han har feber, halsont och ont i kroppen. Någon form flunsa. Han missar spel i Houston, säger Sarah Skönby.

– Han träffade läkare i morse. Alvedon och vila är ordinerat.

Usel tajming

Tajmingen kunde knappt vara sämre. Världstvåan Stenson är en av de stora förhandsfavoriterna i Masters som spelas på Augusta den 9–12 april och sängliggande med influensa och med täcket över huvudet så tätt inpå årets första riktiga stortävling är det förstås omöjligt att inte fråga sig om hans ens kommer till start. Sarah Skönby vill dock dämpa de farhågorna:

– Missa Masters ska han inte behöva göra.

Men läget är givetvis prekärt med bara en dryg vecka kvar till tävlingen och om Stenson nu kommer till spel gör han det med en uppladdning som tagit plats i sängen i stället för på golfbanan.

– Ingen Augusta-träning, ingen Shell Houston Open på grund av influensa. Hoppas vara på benen i Georgia nästa vecka, skriver han själv på Twitter.

Av svenskarna är förutom Henrik Stenson även Jonas Blixt anmäld till nästa veckas major.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf