Världscupen i alpint 2015/2016

Svensk kraschade – säsongen över

Av: 

Erik Karlsson

Martin Tolén

Nathalie Eklund skrek ut sin smärta efter läskiga kraschen
Nathalie Eklund skrek ut sin smärta efter läskiga kraschen

SPORTBLADET

Ett felskär i  dagens storslalom förstörde årets säsong för Nathalie Eklund.

Röntgen visar att både inre ledband och främre korsband är av på landslagsåkaren, rapporterar skidförbundet i ett pressmeddelande.

– Det är klart det känns väldigt surt, säger hon.

Svenskan Nathalie Eklund, 23, körde ur storslalomtävlingen i österrikiska Lienz under måndagen.

Eklund fick ett felskär och gränslade innan hon föll till backen och blev liggandes med smärtor i sitt vänstra knä. Hon fick föras ner i pulka och vidare till sjukhus. Initialt var rapporten att "bara" inre ledbandet hade gått av.

– Inre ledbandet har gått av, men korsbanden har klarat sig, sa landslagets chef Lars Melin som följt med Eklund till sjukhuset.

”Vet inte när vi opererar”

Men när röntgenplåtarna granskats noggrannare var beskeden dystrare, även främre korsbandet är av vilket innebär operation, rapporterar skidförbundet.

– Vi vet i nuläget inte hur instabilt Nathalies knä är, så vi ska göra en ytterligare undersökning. Efter det tar vi beslut när det blir operation för Nathalie, säger landslagsläkaren Per Liljeholm.

Nathalie Eklund själv var givetvis besviken.

–Det är klart att det känns väldigt surt att bli skadad, men nu får jag ta det härifrån och jag ska se till att komma tillbaka ännu starkare och snabbare.

”Bättre knäskada än huvud eller rygg”

Eklunds pappa är hockeystjärnan Per-Erik Eklund. Han är på plats i Helsingfors för att följa JVM men för Dalarnas Tidningar berättar han att han pratat med en ledsen dotter över telefon.

– Hon var ledsen och grinade. Hon har aldrig tidigare varit knäskadad utan sett alla andra åka på det. Så hon är nog lite rädd.säger han och fortsätter:

– Men det är bättre med en knäskada än en huvud- eller ryggskada om jag ska se det på det sättet, konstaterar Per-Erik Eklund som inväntar mer rapporter från Österrike.

Tidigare har även Ylva Stålnacke fått lämna Lienz efter att ha skadat knät under ett träningspass. Där handlar det om en främre korsbandsskada.

– Den behöver opereras, hon är nog inte tillbaka fullt förrän de går på läger i mitten av augusti, säger Per Liljeholm.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Världscupen i alpint 2015/2016

LÄS VIDARE

Norska handbollslegendaren om det långa skadehelvetet

ÄMNEN I ARTIKELN

Världscupen i alpint 2015/2016

Frida Hansdotter

Maria Pietilä Holmner

Alpint