Rasar mot spektaklet: ”Såg inte ens pucken”

SPORTBLADET

Utomhusmatchen i JVM sågades av experterna.

Nu rasar även spelarna mot spektaklet.

– Jag såg inte ens pucken, säger Maxime Comtois.

1 av 2 | Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Gårdagens utomhusmatch i JVM mellan Kanada och USA blev en märklig tillställning.

På grund av ett kraftigt snöoväder tvingades matchen flera gånger om att avbrytas och totalt höll matchen, som slutade 4–3 till USA efter straffar, på i drygt tre och en halv timme.

”I ett ganska svalt gruppspel var USA mot Kanada den absolut hetaste matchen att se fram mot. Den juvelen kastade arrangörerna bort. Det här var inte ishockey. Det här var parodi”, skrev bland annat Sportbladets Hans Abrahamsson.

Tidningen: ”Ett skämt”

Och inte heller spelarna tycks ha uppskattat spektaklet alldeles för mycket.

Toronto Sun beskriver utomhusmatchen som ”ett skämt”.

– Jag tycker att det gick att åka ganska fort, men pucken fastnade vid dina fötter. Det var nästan bara att sparka med sig pucken för att den skulle hålla samma fart som dig själv. Så det var tufft, men roligt. När de skövlade bort snön kunde man nästan bygga ett snöslott, säger kanadensiske lagkaptenen Dillon Dubé.

”Såg inte pucken”

Flera av spelarna beskriver dessutom svårigheter med att kunna se pucken.

– Den andra perioden var nästan värst. Och då kunde man inte ens se så bra i den tredje perioden. Ibland kunde du se något röra sig i snön, men du kunde inte se den svarta pucken, säger Dubé.

Även lagkamraten Maxime Comtois säger att han ”inte såg pucken ens” och på den raka frågan vad skillnaden hade varit mot att spela matchen i den ”vanliga” JVM-arenan svarar Comtois:

– Vi hade sett pucken.

ARTIKELN HANDLAR OM