”Att få åka med Magnus skulle betyda mycket”

SPORTBLADET

SEISER ALM. Tränaren Magnus Ingesson har fortfarande inte tillstånd att följa med Charlotte Kalla ut i spåren på OS-banorna. 

Nu kan lösningen vara nära efter Sportbladets artikel.

– Det skulle vara en stor trygghet att få ha honom med mig, säger Kalla. 

Solen skiner över italienska Seiser Alm där Charlotte Kalla just har gjort sitt första pass för dagen. Det är här bland bergen som stjärnan kommer att ladda för OS hela vägen fram till avfärd den 2 februari. 

– Det har varit fyra bra träningsdagar så här lång och i dag fick jag köra det första fartpasset. Då är man sugen på att röra sig lite snabbare i och med att de passen vi har haft hittills verkligen har gått i lugnt temp. Man blir glad när man får ta i och känna att det svarar lite, säger Kalla när Sportbladet träffar henne på hotellet där hon spenderar tiden mellan passen.

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE / AFTONBLADET /85527

”Skulle betyda mycket”

Kalla ger ett lugnt och harmoniskt intryck, men med två veckor kvar till OS finns ett litet orosmoment. Som Sportbladet kunde berätta förra veckan har tränaren Magnus Ingesson fortfarande inte fått någon ledarväst som ger honom tillstånd att komma ut på banorna under OS.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

– Det skulle vara en stor trygghet att få ha honom med mig ute i spåret, speciellt eftersom jag inte har varit i Sydkorea innan. Jag har försökt att få mig en uppfattning genom filmer och tv-sändningar. Men det är alltid speciellt att komma till ett nytt ställe och åka banorna för första gången. Jag kommer till OS-byn en vecka innan första distansen så jag har ju tid på mig, men att kunna få åka runt med Magnus skulle betyda mycket, säger hon.

”Såg det i tidningen”

Ingesson kan dock ha hittat en lösning. 

– Jag tror att det kan lösa sig via fabrikanten Matteus som skulle kunna ha några extravästar som jag kan låna. Han såg det i tidningen och hörde av sig så vi hoppas att det löser sig. Det verkar lovande, säger Ingesson. 

Även Kalla har hoppet uppe. 

– Jag håller tummarna på att det ska gå vägen. Magnus har tät dialog där med personer som kan hjälpa till, säger hon.

OS börjar den 9 februari och pågår till 25 februari.

ARTIKELN HANDLAR OM