Mästare missar Tjeckiens GP

SPORTBLADET

Varken Hayden eller Barbera kommer till start

Foto: Nicky Hayden.

Den förre mästaren Nicky Hayden missar helgens motoGP.

Det gör Hector Barbera också.

Två förare missar helgens motoGP lopp i Brno, Tjeckien,  Ducatis Nicky Hayden ådrog sig en fraktur i höger hand när han föll under kvalet till tävlingen i Indianapolis.

- Det känns tungt att missa ett lopp till. Jag har inga större problem, men handen är fortfarande väldigt svullen och ja har inte heller den styrka som behövs, självklart är det så att skador på högerhanden är det tyngsta som kan drabba en MC-förare, säger han i ett pressmeddelande.

Var medvetslös länge

Eftersom han inte är helt återställd vill han inte starta och riskera ännu en krasch eftersom det hade kunnat få allvarliga konsekvenser.

- Huvudet är självklart viktigast av allt och eftersom jag var  medvetslös ganska länge så har ag fortfarande väldigt ont i huvudet. Det viktigaste är att läkarna sa att det vore dumt att köra nu och hela stallet höll med, säger amerikanen som är före detta världsmästare i klassen.

- Så oavsett hur mycket racerföraren i mig vill köra och ta poäng så måste jag lyssna på experterna så att jag blir frisk så snart som möjligt och kan köra på Misano. Det loppet är väldigt viktigt både för mig och Ducati.

Även Barbera, som kom till USA småskadad, gjorde sig illa i Indianapolis. Han föll under träningen och drabbades av frakturer på tre ryggkotor. Pramac räknar med att han kör på Misanio i mitten av september igen. I helgen ersätts han återigen av Toni Elisa, däremot är det oklart vem som ersätter Hayden hos Ducati.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport