Kallur gör comeback på 100 meter häck

Susanna Kallur.
Susanna Kallur.

Det var sex år sedan hon tävlade i 100 meter häck.

Nu gör Susanna Kallur comeback.

Hon kommer att tävla på Diamond league-galan i Stockholm den 16 juni.

Så gick det för 30 svenska friidrottare – märkliga öden

Den folkkära friidrottsprofilen har slitit med skador de senaste åren men jobbar nu hårt för att försöka nå OS i Rio.

– Rio och sommaren 2016 är det enda jag ser. Det är troligt att jag lägger av efter det, men det kanske kittlar att fortsätta, sa hon till Sportbladet i januari ett ha sprungit 60 meter på 7.42 och vunnit Team Sportia-spelen.

Instagram-uppmaningen: "Kom och heja"

Och nu kommer nästa led i satsningen. Bauhaus-galan berättar i ett pressmeddelande att Kallur kommer att tävla i Diamond League på svensk mark. Något SVT avslöjade tidigare under onsdagsmorgonen.

Häckstjärnan går nu också ut själv på Instagram där hon uppmanar alla att komma och heja.

– Vi är oerhört stolta på Bauhaus-galan att få välkomna tillbaks Susanna Kallur som häcklöpare på Stockholms Stadion den 16 juni, säger Jan Kowalski, ordförande för Bauhaus-galan i pressmeddelandet.

Kallur kommer att jaga OS-kvaltiden 12,80 på Stockholm Stadion. Senast hon sprang så snabbt var 2010 i New York. Då sprang hon på 12.78.

– Det är en otroligt tuff uppgift för Sanna att göra första loppet i Stockholm. Men de känner att det är den bästa planen för att det ska fungera, säger Karin Torneklint till TT.

EM i Amsterdam i juli kan också bli aktuellt för Kallur.

– Men först måste hon klara kvalgränsen, för att jag ska kunna ta ut henne. Springer hon väldigt fort inför EM och är topp tolv i Europa, slipper hon springa försöksloppen i EM och går direkt till semifinal. Då blir det bara två lopp i EM, vilket skulle göra EM till en otroligt bra förtävling mot OS, säger Torneklint.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.