Bjurman: Jag tappar nästan förståndet...

SPORTBLADET

Blir faktiskt tokig när jag försöker skilja dem åt

PITTSBURGH. Det kan mycket väl vara en av de senaste decenniernas bästa Stanley Cup-finaler som börjar i Consol Energy Center i natt.

Men hur den slutar är omöjligt att förutse.

Pittsburgh Penguins och San Jose Sharks förefaller båda ödesbestämda att vinna och jag blir faktiskt tokig när jag försöker skilja dem åt.

Det är framförallt två lag som haft vinnarens glödande karisma under de snart två månader Stanley Cup-slutspelet pågått, utstrålat det där svårdefinierbara som bara brukar beskrivas som ”DET” och känts predestinerade att gå hela vägen.

Pittsburgh och San Jose.

Således är det helt logiskt att de nu får göra upp i säsongens klimax.

Men att försöka förutse om det till sist är pingviner eller hajar som  verkligen har ödet på sin sida känns hopplöst.

Jag dribblar med så många ”å ena sidan och å andra sidan” att jag nästan förlorar förståndet.

Chockerande tät defensiv

Å ena sidan har Penguins visat sig ha en makalös bredd i truppen; samtliga fyra kedjor rymmer potentiella matchvinnare. Å andra sidan är även Sharks trupp djup – och kanske utrustad med ännu mer spets i form av två Joe, Pavelski och Thornton, som spelar sitt livs hockey.

Å ena sidan finns det en gränslös hunger hos hajar som vet att denna första chans också kan vara den sista, å andra är det fler pingviner som har finalrutin och vet hur det här skå gå till.

Å ena sidan var Pittsburghs defensiv chockerande tät i sista duellerna mot Tampa, å andra tog Vlasic & co bort Vladimir Tarasenko och Alex Steen sex matcher i rad.

Game 7? Då vinner Penguins

Å ena sidan har Sharks världens dödligaste powerplay, å andra sidan är Letang-Crosby-Kessel-Malkin-Hörnqvist rena CCCP-uppställningen.

Ja, ni hör ju. ”Experten” kommer ingenstans.

Det enda jag tror mig vara helt säker på är att vi kommer få se oförglömlig hockey eftersom speed, begåvning och kreativitet är kännetecken i bägge läger.

Men säg så här då:

Sharks kan vinna om de förmår avgöra hemma i sjätte matchen.

Blir det en Game 7 i Pittsburgh vinner Penguins.

Närmare ett redigt tips kommer jag inte...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL