Elitserien spelas med sex lag efter avhoppen

Publicerad:
AIK:s Anna Fosselius i kamp med Stina Ysing i Kareby under SM-finalen i bandy för damer mellan AIK Bandy och Kareby IS i våras.
Foto: TT
AIK:s Anna Fosselius i kamp med Stina Ysing i Kareby under SM-finalen i bandy för damer mellan AIK Bandy och Kareby IS i våras.

SPORTBLADET

AIK drog sig ur elitserien men ångrade sig.

Men förbundet säger nej.

Nu spelas elitserien i dambandy med bara sex lag nästa säsong.

Chocken kom i mitten av augusti när AIK drog sig ur elitserien efter att ha varit i SM-final de nio senaste åren. Även Skirö drog sig ur på grund av spelarbrist. AIK begärde dock att få tillbaka sin elitserieplats, men ansökan avslogs eftersom serieplaneringen redan hade startat.

– Tävlingskommittén har dock beslutat att erbjuda både AIK och Skirö plats i Allsvenskan säsongen 2016/17. Skirö har redan tackat ja till platsen och AIK har på sig till den 13 september att lämna besked. Vi har en förhoppning att de två Allsvenska serierna ska innehålla åtta lag var, säger Mikael Eriksson på bandyförbundets tävlingsenhet i ett pressmeddelande.

Inget lag åker ur

AIK vill inte kommentera hur de ställer sig till förbundets beslut.

– Jag har inga kommentarer. Vi kommer att svara på hemsidan inom några dagar, säger kubbens ordförande Marco Engborg.

Nu kommer serien i stället att spelas med sex lag kommande säsong.

Det blir därmed inga kvartsfinaler utan de fyra bästa lagen går direkt till semifinal. Inget lag åker ur elitserien, men till nästa säsong går de två seriesegrarna från allsvenskan upp.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN