Villa Lidköping med ena foten i final

SPORTBLADET

Villa Lidköping har aldrig vunnit ett SM-guld.

Men efter 7-3 hemma mot Bollnäs, och 2-1 i matcher, har man åtminstone ena foten i en SM-final.

– Vi har varit noggranna om att inte prata om guld, säger Villas tränare Johan Sixtensson.

Det blev förlust i förlängning senast för Villa, borta mot Bollnäs. Men man fick revansch direkt, inför ett helt fullsatt Sparbanken Lidköping Arena. Hela 5065 personer fick se Villa ta ledningen efter åtta minuter via Lars Fall.

Och Villa ökade snabbt på till både 2-0 och 3-0. Bollnäs skapade dock lite dramatik genom att reducera till 3-1 och senare även 4-2.

Men David Karlsson slog in ett psykologiskt viktigt 5-2 på straff precis innan halvtidsvilan och det såg tungt ut för Bollnäs.

Karlsson fyramålsskytt

Det blev aldrig riktigt spännande i matchen, i stället kunde David Karlsson, på egen hand, skjuta segern till Villa. Han stod för fyra mål, och en missad straff, i matchen som till slut slutade 7-3.

– En bra bandymatch som vi vinner rättvist. Vi är effektiva på alla sätt framåt och bra defensivt, säger Johan Sixtensson.

– Jag är inte förvånad alls över "Davvas" fyra mål. Han är alltid att lita på, som målgörare och som en föredömlig kapten.

"Ett av fyra som kan vinna"

Villa är nu bara en seger i från det som skulle bli lagets fjärde SM-final genom tiderna. Och kanske kan det till och med leda till Villas första SM-guld någonsin.

– Vi har varit väldigt noggranna direkt att vi inte pratar om det. Det handlar nu om att vinna en tredje match, oavsett om det är på fredag eller söndag. Men vi är ett av fyra lag kvar. Alla fyra lag kan vinna guld och så klart är vi ett av dem. Men det gäller att vinna den tredje match först, säger Johan Sixtensson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy