Andy Murray klar för semifinal

Publicerad:
Uppdaterad:
Andy Murray avancerade som väntat i Wimbledon.
Foto: TT
Andy Murray avancerade som väntat i Wimbledon.

SPORTBLADET

Andy Murray vann som väntat sin kvartsfinal i Wimbledon.

Efter att ha slagit Jo-Wilfried Tsonga med 7–6 (12–10), 6–1, 3–6, 4–6, 6–1.

I semifinalen väntar tjecken Tomas Berdych.

Tidigare i dag vände Roger Federer underläge 2–0 i set till vinst 3–2. I kväll ställdes britten Andy Murray, rankad tvåa i världen mot fransmannen Jo-Wilfried Tsonga. Storfavoriten Murray hade innan matchen vunnit elva av tolv möten mot världstolvan.

"Han kämpade till slutet"

Tsonga låg under med 2–4 i fjärde set vid ställningen 2–1 i set. Men vände och tvingade fram ett femte avgörande. Då orkade han inte stå emot och Murray kunde avgöra, 3–2 i set. Men det satt långt inne, och innan kvällens match hade Murray inte förlorat ett set i årets Wimbledon.

– Tsonga är en ganska bra spelare, han är inte dålig. Han är en av världens bästa spelare på gräs. Han mixade bra och en eloge till honom för att ha jobbat sig in i matchen. Han kämpade ända till slutet, säger Andy Murray i C More.

Kan bli finalrepris

Andy Murray har varit i två Wimbledon-finaler, den senaste 2013 där han vann mot Novak Djokovic. Nu väntar tjecken Tomas Berdych i semifinalen som är rankad nia i världen.

– Det blir väldigt tufft. Han är med i semifinalen här. Han är väldigt väldig bra och har vunnit några tuffa matcher här. Jag måste spela bra, säger Andy Murray. 

Vinner Federer sin semifinal mot Milos Raonic och Murray vinner sin, blir det en repris på finalen 2012. Då Roger Federer vann mot britten med siffrorna 6–4, 5–7, 3–6, 4–6.

Publicerad: