Fem heta spel på Sverige i kväll

SPORTBLADET

Experten: Här är bästa klippen

Äntligen börjar mästerskapet för Sverige.

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck har hittat de fem bästa Sverige-spelen i vår EM-premiär mot Irland.

Då finns det fler anledningar att heja fram blågult.

Flest hörnor
Sverige
Odds: 1,83.
Bolag: Unibet.
Kommentar: Titta gärna alltid på asian eller handikapp när ni spelar. Ganska ofta ger det högre odds fast det är exakt samma spel. Att Sverige vinner ”hörnmatchen” ger exempelvis 1,83 när man spelar -0,5 Sverige hörnor hos Unibet. Samma spela på 1x2-marknaden ger 1,79, Många bäckar små … Då var den lektionen slut. Sverige tror jag kommer att föra spelet mot Irland, som lär krypa hem. Även vid ett tidigt svenskt mål tror jag inte vi får se någon som helst tokpress av Irland – laget är helt enkelt inte så bra. Med Zlatan Ibrahimovic i boxen kommer irländarna tio gånger av tio hellre skarva bollen vidare till hörna en spela våghalsigt. Irland är normalt ett hörnfattigt lag som snittat fyra hörnor framåt under lagets fyra sista EM-kval. Sverige är betydligt mer produktiva och har ett snitt på sju-åtta hörnor, då har man ändå mött Danmark två gånger, Ryssland och Österrike. Irland är sämre, mer defensivt.

■ ■ ■

Första målskytten
Zlatan Ibrahimovic
Odds: 5,00.
Bolag: Betsafe.
Kommentar: Jag har redan rekommenderat spel på att Zlatan Ibrahimovic ska vinna EM:s skytteliga till 41 gånger pengarna (Bet365) och fortsätter lyfta fram honom. Han är i sitt livs form och vet om att det här sannolikt är hans sista mästerskap. Ni kommer inte få se honom jogga uppgivet på topp. Zlatan tar som alla vet alla fasta situationer och är ett monster i boxen. Han lär minst få ett par bra chanser mot en så här svag backlinje – och gör normalt ett mål. Men första? Tja, varför inte. 5,00 är ett klart gångbart odds. Ett lite ”fegare” spel är att Zlatan ska göra mål i matchen till 2,75 (Unibet). Det spelet känns också väldigt, väldigt bra …

■ ■ ■

Varnad i matchen
John O’Shea
Odds: 5,50.
Bolag: Unibet.
Kommentar: Sunderlands 35-årige mittback har som uppgift att radera ut den väldige Zlatan Ibrahimovic. Det tror jag blir väldigt, väldigt tufft för O’Shea som var petad under säsongens slutskede – och då Sunderland spelade upp sig och lämnade nedflyttningsstrecket. Nu ska ”gubben” alltså in i en EM-elva i stället ... Hua. Sedan vet vi ju att Zlatan kan reta upp vilken spelare som helst. 5,50 på att mittbacken tar en ostskiva känns på förhand som ett kul spel.

Rött kort på gamle O’Shea? Ger 41 gånger hos Unibet …

■ ■ ■

Varning
Under matchens första tio minuter
Odds: 6,50.
Bolag: Bet365.
Kommentar: Vi har ett serbisk domarteam som dömer dagens match, där Milorad Mažić, är matchledare. En del från Skåne kanske hajar till – han var nämligen domaren som dömde Malmö FF–Celtic där MFF vann med 2–0. Då skickade han i väg tio gula kort. Det här är en bra domare, men bestämd och drar sig inte för att sätta nivån tidigt i matchen. Det här så klart ett litet chansspel, men jag tycker att oddset, 6,50 hos Bet365, är lite för högt för att inte testa ned en tv-peng. Må det smälla direkt – varför inte låta John O’Shea få en tydlig tillsägelse direkt, herr Mažić!?

■ ■ ■

Flest skott på mål
Sverige
Odds: 1,80.
Bolag: Nordicbet.
Kommentar: Statistikspel kan ofta vara väldigt intressant och bra. Inte minst spel som bollinnehav – men i den här matchen hittar jag mest värde i spelet flest skott på mål. Nordicbet ger fina 1,80 på Sverige och det känns klart spelvärt. Zlatan Ibrahimovic är en spelare som så klart själv ofta går mot mål, men vi har fler offensiva fötter som Kim Källström, Emil Forsberg och Emir Kujovic. ”Skottmatchen” tror jag faktiskt att vi vinner komfortabelt. Irland noterades för ett skott på mål under lagets sista två kvalmatcher …

ARTIKELN HANDLAR OM