Jerebkos mål – ta NBA till Sverige

SPORTBLADET

NBA-svensken: ”Säger det till alla jag kan”

1 av 2

BOSTON. Jonas Jerebkos Boston Celtics tog tredje raka segern och stormar mot slutspel.

Nu vill den svenske stjärnan ta NBA till Sverige.

– Jag vet att många vill se basket och jag hoppas att den kan bli av, säger han till Sportbladet.

Foto: Golden state warriors Stephen Curry är NBA:s största stjärna just nu.

Jonas Jerebko är på väg mot karriärens andra NBA-slutspel. Med tio matcher kvar av grundserien ligger Boston Celtics fyra i Eastern Conference efter att laget tagit tredje raka segern.

Jerebko såg till att Boston skaffade sig sin dittills största ledning när han dunkade i 69-58 med drygt två minuter kvar i den tredje perioden mot Toronto Raptors. Men svensken fick bara spela drygt tio minuter i segermatchen, 91-79.

– När man inte får spela så mycket är det inte så mycket att göra, jag försökte göra det bästa av det jag fick. That's it.

Är du besviken över speltiden?

– Nej, vi vann så det är ingenting. Det är ny match snart.

”Kommer fortsätta tjata”

Jerebko gör en av sina bästa säsonger i NBA och säger själv att han är i bättre form än någonsin. Nu jobbar han för att få till en NBA-match på hemmaplan i Sverige.

– Det har jag alltid sagt till dem att de borde lägga en match i Sverige. De säger alltid att de ska göra det, men det har inte kommit än. Kanske snart, säger han.

Vilka säger du det till?

– NBA, NBA Europe och NBPA, jag säger det till alla jag kan. Man får alltid "yeah, yeah, yeah, we're working on it". Det är väl det enda jag kan göra, att försöka lobba för en match i Stockholm och Globen eller i Göteborg. Jag vet att många vill se basket och jag hoppas att det kan bli av.

NBA har lagt flera matcher i Europa tidigare, bland annat i England och Italien, och det finns planer på fler matcher utanför USA.

– Det vore kul att ta det till Sverige. Jag kommer att fortsätta tjata. Det är NBA Without Borders i Finland i sommar, jag tror att jag ska åka dit och så får jag försöka lobba lite för det där också. Jag ska göra mitt bästa, säger Jerebko.

ARTIKELN HANDLAR OM

NBA

Basket