Fast för dopning – efter tre (!) dagar

Är det här tidernas kortaste proffskarriär?

Han skrev nyss på sitt första proffskontrakt i karriären.

Nu stängs Alberto Gallego av för dopning.

– Jag är oskyldig!, säger cyklisten i ett uttalande.

Den 25-årige spanjoren kommer från en framgångsrik säsong och belönades därför med ett proffskontrakt av stallet Caja Rural-Seguros.

Tre dagar senare meddelar samma stall att de omedelbart bryter sitt avtal.

Stängs av direkt

Anledningen är att Alberto Gallego tidigare i år lämnade ett dopningsprov som innehöll spår av den förbjudna substansen Stanozolol – och efter att B-provet analyserats kommer nu beskedet att han stängs av i tre år och nio månader.

”Vore ologiskt”

Nu bedyrar han sin oskuld och rasar mot domen.

– Jag har aldrig tagit Stanozolol. Jag visste inte ens vad det var för typ av ämne men efter att ha frågat läkarna har jag nu fått reda på att det är en substans som är mycket bättre lämpad för bodybuilders än cyklister, och att det är ett ämne som finns kvar i kroppens system i flera veckor. Därför vore det fullkomligt ologiskt av mig att ta det. Jag inser att alla kanske inte kommer tro mig, men det viktigaste är att jag själv vet att jag är oskyldig, säger Gallego i ett uttalande enligt cyclingnews.com.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN