Malmö FF vann finalen mot Spartak Moskva

SPORTBLADET

Niklas Skoog nickade in segermålet i Golden Goal

Malmö

Ett vintertidigt Malmö FF vann träningsturneringen i turkiska Antalya. MFF besegrade Spartak Moskva i finalen med 2-1 efter golden goal på nick av Niklas Skoog i förlängningen (1-1 ordinarie tid).

Svenska mästarna Malmö FF bjöds in till den årliga turneringen sedan tyska Werder Bremen tackat nej.

Finalen blev ingen festföreställning.

Biträdande tränaren Patrik Johansson, som coachade då Tom Prahl var på semester, sade inte emot:

- De hade tre matcher på fyra dagar i benen, vi lika många på sex dagar så det var slitna spelare i båda lagen. Nej, det var inget skönspel. Det märkte man ju när lagen kom fram och skulle avgöra och få fram passningen på den sista tredjedelen av planen. Det gick snett där, sade han till TT. Två mål de första tio minuterna, flest Spartak-chanser och utvisning av det ryska lagets försvarare Ignas Dedura sju minuter före halvtidspausen.

Skoogs trötta ben

Finalen bjöd varken på vackert eller finurligt spel, utan bara hårt arbete.

Men en tränare ser mycket annat:

- Vi släppte in få mål på tre matcher. Det är härligt, sade han och gav rosor till den centrallinje som tränare älskar och alltid vill ska fungera:

- Mattias Asper i målet, Peter Abelsson på mittbacken, Niklas Skoog är bra både när vi blev defensiva och i anfallet.

I den andra kvarten av förlängningen tog Markus Rosenberg fram de sista krafterna, kom in i straffområdet och lättade bollen mot bortre stolpen. Där kom Niklas Skoog travande på trötta ben och nickade in 2-1.

En halv miljon blev belöningen för Malmö, och utöver pengarna en mental kick inför Royal League i februari, allsvenskan i april och kvalet till Champions League på sensommaren.

Malmö hade ordinarie mittbacken Olof Persson på sjuklistan, förkyld. Han ersattes av Glenn Holgersson bredvid Peter Abelsson.

Mattissons kvittering

De svenska mästarna slog massor av felpassningar, både tajming och rytm saknades inte minst i inläggen.

Målen:

Spartak hade chanser efter målen: inlägg som tog i ribban, friläge där skottet tog på Hans Mattisson armbåge och bollen till hörna, närskott mot Asper som klarade.

Spartak snubblade till sig ett friläge med en kvart kvar. Mattias Asper gjorde en fin räddning igen.

Och så kom förlängningen och Skoogs nick till segern.

Bo Harmby/TT