”Pim-Pim” enkelt vidare i Melbourne

SPORTBLADET

Vann i tre raka – klar för tredje omgången

Joachim ”Pim-Pim” Johansson är klar för tredje omgången i Australian Open.

Svensken vann på onsdagsförmiddagen i tre raka set mot holländaren Peter Wessels.

Setsiffrorna: 6–3, 7–5, 6–4.

– Han spelade vilt och lite ovårdat, men man kan ju inte klaga när han vinner i tre raka set, säger tränaren Fredrik ”Fidde” Rosengren till sportbladet.se.

Foto: ENKELT VIDARE Joachim ”Pim-Pim” Johansson, 22, imponerar i Australian Open.

”Pim-Pim”, 22, den hårtslående svensken från Södertälje, har fått en kanonstart på Australian Open.

I första rundan avfärdade han lätt Sjeng Schalken i tre raka set och på onsdagen följde han alltså upp med att besegra Peter Wessels, Holland, rankad på topp 100 i världen.

Svensken spelade som vanligt offensivtennis, slog 21 serveess och vevade iväg den ena kanonen efter den andra.

På gott och ont, enligt tränaren Fredrik Rosengren.

– Ja, han spelade lite för vilt i den hårda blåsten. Jag tror att han måste vårda sitt spel lite mer i framtiden. Men han vann de viktiga poängen och tog tre raka set så man ska väl inte klaga, säger han till sportbladet.se.

Pim-Pim själv var också nöjd när han kommenterade matchen på presskonferensen efteråt:

– Jag har inte tappat min serve ännu. Det jag är mest nöjd med under de två första matcherna är att jag har spelat så bra på de viktiga bollarna. Det är skönt att kunna plocka fram serveess när man har breakbollar mot sig.

Men Joachim Johanssons väg fram till en riktigt stor framgång är verkligen tuff. Svensken har kanoner som André Agassi, USA, och Roger Federer, Schweiz, på sin sida och kan dessutom också stöta på Andy Roddick.

Nästa match: fredag

Men nu är han i alla fall framme i tredje omgången – bara det en stor framgång i en Grand Slam-turnering.

”Pim-Pim” ställs nu mot spanjoren Feliciano Lopez, rankad 23:a i världen. De båda har aldrig tidigare mötts i tenniskarriären.

– Han är vänsterhänt och jag tycker att han har en av tourens bästa servar. Men jag tror att jag kan styra matchen från baslinjen, säger Johansson.

Matchen mot Lopez spelas troligen fredag morgon, svensk tid. Torsdag är spelfri för Sveriges största hopp i Australian Open.

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis