Hjälte – Motalla odds

SPORTBLADET

Tremålsskytten: Det har aldrig hänt tidigare

Serieledande Vänersborg åkte till Motala Isstadion för att hämta två poäng.

Den planen misslyckades kapitalt.

Ett nytänt Motala kontrollerade matchen och vann med klara 5-2. Matchvinnaren var minst sagt otippad: Lars Bryngelsson, 22.

– Det har aldrig hänt tidigare att jag gjort tre mål i en match, säger han.

Segern mot Gripen i fredags gjorde att Motala kom ikapp trollhättelaget poängmässigt. De två poängen mot Vänersborg tog östgötarna upp över nedflyttningsstrecket.

– Vi var en hel förening som trodde på seger idag. I de sista matcherna har vi prioriterat det defensiva spelet och när det fungerar kommer lägena framåt, säger Bryngelsson.

Motala ledde med 2-1 i paus, Vänersborg kvitterade strax efter paus på ett frislag, men det var fortfarande hemmalaget som kontrollerade matchen.

– Det kändes aldrig riktigt stressigt. Vi trummade på och sen kom målen, säger Bryngelsson.

”Nu vågar vi”

Åtta minuter före slutet satte Bryngelsson 3-2 på hörna, veteranen Thomas Pålsson utökade och i precis före slutsignalen fastställde Bryngelsson slutresultatet med sitt tredje mål för matchen.

– Jag tror att vi kan ta Katrineholm på tisdag av bara farten. Nu är det dags för oss att tippa uppåt i tabellen. Det finns positiva vibbar i laget, vi har fått självförtroende och vågar göra saker i offensiven också. Sen djupdykningen mot Falun har vi skärpt till oss match för match, säger Bryngelsson.

Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy