Barton backar efter attacken – läxas upp av klubben

Foto: Får en uppläxning av Marseille.
SPORTBLADET

Bråket mellan Joey Barton och Thiago Silva ser nu ut att ha fått ett slut.

Marseille läxar upp sin kontroversielle mittfältare och ber om ursäkt å hans vägnar.

"Klubbens ledning har bett Joey Barton att sluta attackera PSG:s brasilianske försvarare", skriver Marseille i ett uttalande.

Marseilles kontroversielle engelsman Joey Barton har under den senaste veckan varit sin vana trogen och hånat fotbollsspelare genom mikrobloggen Twitter. Den senaste i raden att utsättas för attacker är PSG:s stjärnback Thiago Silva, som bland annat kallades en "överviktig ladyboy".

Efter att PSG i går kväll hotade att ta till rättsliga åtgärder mot Barton ber Marseille nu om ursäkt å Barton vägnar. I ett uttalande publicerat på klubbens hemsida skriver man att Marseille och Joey Barton ill be om ursäkt till Thiago Silva och PSG för de olämpliga kommentarerna.

Kritiseras i Frankrike

"Klubbens ledning har bett Joey Barton att sluta attackera PSG:s brasilianske försvarare. Marseilles mittfältare lovade att omedelbart sluta skriva nedsättande saker om Thiago Silva", skriver klubben i uttalandet.

I dagens nummer av franska tidningen l'Equipe pryder Barton omslaget och kritiseras hårt för sina uttalanden. "Är det här engelsk humor?", undrar den franska tidningen.