Underläge med 1-9 – då tog de målvakten

avPatrik Brenning

SPORTBLADET

”Det värsta jag varit med om”

1 av 16 | Foto: BILDBYRÅN

Det är inte över förrän den feta damen sjunger.

Eller hur ska man tolka Finlands beslut att ta ut målvakten vid underläge 1-9 i VM-finalen i innebandy?

– Det är den värsta eller bästa period jag varit med om, säger experten Conny Vesterlund i TV4.

Foto: TV4
Depp i finländska laget.

Sverige krossade Finland i VM-finalen i innebandy. Efter drygt halva matchen var ställningen 9-0 (!) till svenskarna – men Finland vägrade ge upp.

Efter att Jani Kukkola reducerat visades Henrik Quist och Lassi Vänttinen ut efter en privat uppgörelse. Då agerade den finländske förbundskaptenen.

Chansade med en man mer

Målvakten plockades ut och Finland chansade på spel med en utespelare extra. En taktik laget även använde sig av under stora delar av den tredje perioden trots underläge med upp till åtta mål.

– Den andra är den värsta eller bästa period, beroende på hur man ser det, jag varit med om. Spelet Sverige visade upp i andra perioden är det värsta som spelats på en innebandyplan, säger experten Conny Vesterlund i TV4.

Chansningen från Finland gav i alla fall fem mål totalt när matchen slutade 11-5 till Sverige.

”Saknas 'balls'”

– De lyckades bryta vår forecheckning och vi greps av panik. De gjorde mål efter mål och om man ger ett så stort försprång som vi gav, är det omöjligt att ta in motståndarens ledning, säger Finlands Mikko Kohonen till HBL om lagets prestation.

Brodern Mika, lagkapten, var mer koncis i sin bedömning.

– De använde sina mållägen med mördande effektivitet och det var därför de var så överlägsna. Det hjälpte inte fast jag gormade både i omklädningsrummet och på bytesbänken. Det saknades "balls" ur vår prestation, säger han till HBL.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy