Anrell tippar – här är VM:s hetaste dueller

Kalla & Haag vs. Björgen & Steira

SPORTBLADET

15 km, dubbeljakt, damer

Det här vinner Björgen. Allt talar för det. Varken Kalla eller Haag är tillräckligt stabila för att hota den norska fjordhästen. Kalla tar silver, Haag blir utan.

Emil Jönsson vs. Northug & Hattestad

Sprint, fri stil, herrar

Jag skulle säga att Emil Jönsson är favorit – och att hans svåraste motståndare kommer att vara norrmannen Anders Gloersen och ryssen Aleksej Pethukov. Northug? Vågar han starta?

Hanna Falk vs. Marit Björgen

Sprint, fri stil, damer

Jag tror inte att Marit Björgen vinner. Men det gör knappast Hanna Falk heller. Jag känner mig inte helt säker på att hon pallar för sånt här... Guldet tar Kikkan Randall från USA.

Richardsson & Hellner vs. Northug

30 km, dubbeljakt, herrar

Det var den här grenen som blev till en klassiker i Vancouver. Northug kommer att vara tokig efter revansch eftersom svenskarna busade med honom i OS. Hellner vinner igen. Varning för Daniel Richardsson.

Kalla & Haag vs. Björgen & Johaug

Tremil, fri stil, masstart, damer

Kallas chans till ett eget guld – trots att hon inte gillar masstart. Björgen vinner antagligen, men Kowalczyk kommer antagligen att försöka hota henne. Duracellkaninen Johaug också.

Södergren & Hellner vs. Northug

Femmil, fri stil, herrar

Femmilen kommer att bli en klassiker på alla sätt. Northug är favorit, flera klassåkare kommer att bevaka och försöka knäcka honom. Loppet går i fristil – jag skulle ändå varna för Richardsson.

Sverige vs. Norge

Teamsprint, klassisk stil, herrar

Det här blir en av de roligaste grenarna. Emil Jönsson blir ankare i Sveriges lag - norrmännen kommer att ta ut sitt lag sent. Northug? Mycket tveksamt. Jag tror Sverige vinner och jag tror det blir stor idrottsshow.

Haag vs. Björgen

10 km, klassisk stil, damer

Anna Haag är bäst i Sverige i klassisk åkning och kan kanske hota Björgen, problemet är bara att Kowalczyk och Steira är bättre än Haag. I alla fall på pappret. Björgen vinner.

Sverige vs. Norge

Stafett, damer

Det här vinner Norge. Norskorna är hyfsat breda i truppen medan svenskornas form känns lite stapplande. För Sverige talar om Anna Haag får ordning på sin form.

Sverige vs. Norge

Stafett, herrar

Det här vinner Sverige. Enda osäkra kortet är Anders Södergren. Svenska lagledningen har några dagar på sig att ta reda på hur han mår. Hellner, Olsson och Richardsson är självskrivna, Gardera med Emil Jönsson.

ARTIKELN HANDLAR OM