Utskällde Orton ledde Broncos till första segern

avStefan Persson

Foto: GETTY
Kyle Orton.

DENVER. Han har fått utstå burop och tvingats läsa om fansens planerade protester. I går svarade Denvers utskällda quarterback Kyle Orton med att leda Broncos till årets första seger.

– Vår offensiv gav aldrig upp, säger Orton efter 24–22 mot Cincinatti.

Inför den här säsongen stod Denvers huvudcoach John Fox för ett svårt val: skulle han välja den rutinerade, men sällan spektakuläre Kyle Orton som ordinarie quarterback? Eller skulle jobbet gå till den omåttligt populära, men fortfarande oprövade Tim Tebow?

Svag i premiären

Till fansens stora besvikelse föll valet på Orton. Besvikelsen växte sedan till ilska, efter att quarterbacken gjort en väldigt svag insats i premiären mot Oakland.

Orton buades ut av hemmapubliken och inför gårdagens match rapporterade USA Today att fansen planerade en kampanj för att få Fox att i stället satsa på Tebow från start.

– Vi är inte fanatiska Tebow-fans, vi tror bara att han ger oss den bästa chansen till seger, säger Jesse Oaks.

Broncossupportern och hans kompisar hade egentligen tänkt använda sina sparade pengar – cirka 70 000 kronor – till att åka till Superbowl. Men efter premiären bestämde de sig för att i stället köpa plats på två stora reklampelare i centrala Denver. Allt för att få tränaren Fox att välja bort Orton för Tebow.

”Bryr mig inte”

Men kanske ändrar Oaks på sina planer nu. I gårdagens match mot kastade Orton två touchdowns och 195 yards i 24–22-segern mot Cincinatti.

– Jag bryr mig inte om fansens burop. Det enda som betyder något är vad tränaren Fox och mina lagkamrater tycker, säger Kyle Orton.