Motorsport

Bräck vinnare på banan igen

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Vann nostalgi-tävling inför 150 000 åskådare

Kenny Bräck är tillbaka.

Som vinnare.

Svensken vann GT-klassen Goodwood revival i England, en tävling för historiska bilar. Inför sammanlagt 150 00 åskådare lyckades svensken i team med den sjufaldige Le Mansvinnaren Tom Kristensen, Danmark vinna huvudklassen RAC TT Celebration.

Redan under tidskvalet var svensken snabbast och noterade ett banrekord i sin AC Shelby Cobra Daytona Coupé från 1965 (värd cirka 80 miljoner kronor). Han startade bra i entimmesloppet, fick en ledning på 3,5 sekunder och efter en halvtimme var han tio sekunder före närmsta konkurrent.

”Som att dansa med en glasögonorm”

Då kom regnet.

– Det var svåra förhållanden. Bilen är svårkörd i normala förhållanden på grund av stor motor och dåligt grepp, säger Bräck till NWT.

– Men i regn gör den verkligen skäl för namnet Cobra. Det är som att dansa med en glasögonorm.

Han lämnade över till Kristensen när det var 17 varv kvar och då ledde de med 12 sekunder. Danken körde bra han också och i mål var de 21 sekunder före den förre F1-föraren Martin Brundle  (som körde Pink Floyd-trummisen Nick Masons Ferrari 250 GTO) och Derek Hill var trea i mål med en Maserati Tipo 151. På grund av det dåliga vädret flaggades loppet av efter 55 minuter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport