Så spelas kvartsfinalerna

SPORTBLADET

Sportbladets Stefan Holm tippar

✓Sandviken-Västerås

Tipset: Sandviken vinner med 3-0 i matcher.

Kommentar: ”Stålmännen” flyger fram mot Studenternas IP och SM-guldet. Laget är i det närmaste komplett och har ett ruggigt bra mittfält med Misja Svesjnikov, Daniel Berlin och Daniel Mossberg. Lägg därtill skyttekungen Christoffer Edlund, som har gjort 77 mål i vinter. Västerås har inte imponerat i vinter och säkrade slutspelsplatsen först i slutomgången.

Lagens möte i vinter: Sandviken-Västerås 3-1, Västerås-Sandviken 4-4.

Så gick det i fjol, Sandviken: Ut i semifinalen, 2-3 i matcher mot Bollnäs. Västerås: Ut i kvartsfinalen, 1-3 i matcher mot Sandviken.

✓Bollnäs-Sirius

Tipset: 3-1 till Bollnäs

Kommentar: Sirius har ett bedrövligt bortafacit och det är inte det enda som talar mot ”Uppsalas stolthet”. Mycket av spelet kretsar kring Andreas Eskhult, Christian Mickelsson och Patrik Johansson, vilket gör laget förutsägbart. Bollnäs - med världsspelarna Andreas Westh och Per Hellmyrs – är mer komplett.

Lagens möte i vinter: Bollnäs-Sirius 5-4, Sirius-Bollnäs 4-1.

Så gick det i fjol, Bollnäs: Föll i SM-finalen, mot Hammarby. Sirius: Ut i kvartsfinalen, 1-3 i matcher mot Hammarby.

✓Edsbyn-Hammarby

Tipset: 3-2 till Hammarby.

Kommentar: ”Byn” valde överraskande Hammarby före Broberg som motståndare i kvartsfinalen. Det beslutet lär kosta klubben en plats i semifinalen. Hammarby har inte imponerat i vinter men kan bara bli bättre. Detsamma gäller skyttekungen Patrik Nilsson, som har haft stora sjukdomsproblem.

Lagens möte i vinter: Hammarby-Edsbyn 6-5, Edsbyn-Hammarby 6-1.

Så gick det i fjol, Edsbyn: Ut i kvartsfinalen, 2-3 i matcher mot Villa-Lidköping. Hammarby: Vann SM-finalen med 3-1, mot Bollnäs.

✓Villa-Lidköping–Broberg

Tipset: 3-1 till Villa-Lidköping.

Kommentar: Johan Esplund, David Karlsson och Daniel Andersson. Hua. Offensivt kan få elitserieklubbar matcha Villa-Lidköping, som är numret för stort för unga kaxiga Broberg.

Lagens möte i vinter: Broberg-Villa-Lidköping 4-5, Villa-Lidköping-Broberg 5-3.

Så gick det i fjol, Villa-Lidköping: Ut i semifinalen, 0-3 i matcher mot Hammarby. Broberg: Ut i kvartsfinalen, 1-3 i matcher mot Bollnäs.

SM-slutspelet inleds på tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy