Pochettinos besked: ”Kommer ta tio år”

avIbraheem Alsalman

Tottenham förlorade mot Burnley i lördags och gick miste om chansen att krympa avståndet till Liverpool och Manchester City.

Efteråt var Mauricio Pochettino rejält besviken och hävdade att det kommer ta många år för ”Spurs” om de nu vill vinna Premier League-titeln.

– Mentaliteten håller oss tillbaka, och det kommer krävas fem eller tio år för att förändra det, säger argentinaren.

Tottenham har etablerat sig i toppen av Premier League under de senaste säsongerna. Faktum att de inte har missat Champions League-gruppspel sedan 2015.

Men laget fortsätter vara titelslös och pressen på huvudtränaren Mauricio Pochettino ökar.

Kommer krävas tio år

Efter lagets förlustmatch senast mot Burnley säger nu Pochettino att laget saknar rätt mentalitet och att det krävs många år för att få in det.

– Om du verkligen vill vara med och slåss om Premier League så måste du vinna sådana matcher. Du måste visa att du är redo att slåss för större saker, och det visade vi inte i lördags, säger Spurs-tränaren enligt Sky Sports och fortsätter:

– Mentaliteten håller oss tillbaka, och det kommer krävas fem eller tio år för att förändra det.

Tottenham åker ikväll till Stamford Bridge för att möta Chelsea. Mauricio Pochettino påstår att det inte kommer bli svårt att motivera sina spelare inför en sådan match – utan det är de ”mindre matcherna” som är problemet.

– Vi visade i lördags att vi är ett bra fotbollslag med goda kvalitéer, men det är inte tillräckligt för att vinna titeln. Det är sanning. Om vi inte visar att vi har viljan att slå Burnley, så förtjänar vi ingenting. Det beror helt och hållit på oss själva, inte på City eller Liverpool, säger 46-åringen.

Chelsea – Tottenham spelas ikväll med start 21.00

ARTIKELN HANDLAR OM