BP upp på allsvensk plats

SPORTBLADET

och får hjälp av Trelleborg i sista omgången?

Trelleborgs målvakt Fredrik Persson hoppas att Brommapojkarna tar direktplatsen till allsvenskan.

– Jaha, kul då är det en till som tycker vi ska upp, säger Claes Eriksson, tränare för BP.

På lördag i den sista omgången av superettan möts lagen på Bålsta IP.

I den näst sista omgången av superettan blev det 1–1 mellan redan klara allsvenskarna Trelleborg och kandidaten Örebro på Vångavallen på söndagen.

Samtidigt vann den andra allsvenska kandidaten Brommapojkarna med 2–1 borta mot Qviding, som tog ledningen men fick en spelare utvisad.

Det innebär att BP har två poäng mer än Örebro, och ligger på andra plats vilken innebär direktuppflyttning till allsvenskan. Örebro ligger på kvalplatsen men båda lagen har allsvensk chans genom att de är klara för nervigt kvalspel.

Som båda vill slippa.

De vill gå upp direkt.

Lägger sig inte

Trelleborgsmålvaktens uttalande för tankarna till läggmatch på lördag. Vilket kraftfullt motas undan av honom:

– Vi kommer att kämpa, för en rättvis tabell, det är en hederssak. Men jag måste få ha min åsikt att det är bättre för oss om en mindre resursstark klubb som BP går upp. Då ökar våra chanser att stanna kvar i allsvenskan nästa år och etablera en sådan trend som TFF hade på 1990-talet när klubben var i högsta serien under tio år i rad.

Vad tror du närkingarna tycker om din önskan?

– Det vet jag inte. Vad jag vet är att vi kommer att ge järnet mot BP, vi vill inte förlora, dessutom vill jag absolut inte släppa in något mål.

Trelleborgs tränare Conny Karlsson:

– Var och en får ha en åsikt, och den här är inte klubbens officiella uttalande.

Blir det problem att motivera laget på lördag?

– Nej. Absolut inte. Det här laget består av vinnarskallar och det är en hederssak att vi gör en bra match och har en bra inställning.

TFF närmast segern

Trelleborg öste på som vanligt mot Örebro, som var blekt och långt från allsvenskt tempo och finess, och var nära att förlora.

TFF hade en handfull målchanser och tog ledningen tio minuter efter pausen med 1–0 när Linus Malmqvist rakade bollen i mål på en nickretur. Det stod sig till den 88:e minuten. Då missade TFF-försvaret en rensning och Ian Jeffs kunde kvittera turligt.

Tränaren Patrick Walker konstaterade att ” vi är i andras händer nu”:

– Men jag litar på vad Conny säger. TFF är svåra, de var bra och de fortsatte att kämpa in i det sista trots att spelarna var trötta.

Glenn Holgersson, ny vänsterback hos ÖSK men tidigare i Malmö FF, funderar inte på kval:

– Trelleborg är jobbigt att möta och de slår BP. Vi vinner mot Assyriska och går direkt upp.

Bo Harmby/TT