Bomben: Nadal vill spela med McEnroe

SPORTBLADET

John McEnroe har hittat en ny lekkamrat.

Rafael Nadal, 20.

– Jag skulle älska att spela dubbel med McEnroe, säger världstvåan.

Spanjoren lät bomben brisera efter segern mot Raemon Sluiter (6–4, 6–2): 2007 kan det vara han som spelar dubbel med evigt unge John McEnroe.

– Vi får se hur det blir, men vi pratade om det under US Open. Jag skulle älska det, säger Nadal, som verkligen ser upp till amerikanen.

Karismatisk

– Han är en av de mest karismatiska spelarna i historien.

Jonas Björkman vet hur det är att spela dubbel med en legendar. De vann sensationellt dubbelturneringen i San Jose och ska ge allt för att vinna Stockholm Open. McEnroe ska, trots sina 47 år, tas på allvar.

– Det första han sa i San Jose var att, ”Det här är ingen plojgrej. Jag är här för att vinna.” Jag vet vilken otrolig tävlingsmänniska han är. Jag är stolt när jag går ut på banan med honom. Jag spelar med en levande legend.

Servar bra

– Det är fantastiskt, säger Björkman, som trots en förkylning slog kvalspelaren Peter Wessels med 7–5, 6–2 i singelturneringen.

Hur pass bra är McEnroe i dag, egentligen?

– Rörligheten kanske inte finns där, men det är ju fullt normalt. I San Jose kändes det som att han inte missade någon volley. Han servar dessutom fortfarande bra. Många blev också överraskade av hur bra han returnerade, säger Björkman.

Stefan Holm

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis