Motorlistan med Anna Andersson

SPORTBLADET

I pole position den här veckan: Lewis Hamilton

Foto: F1-cirkusens dynamitgubbar – på plats åtta på veckans motorlista.

1 Lewis Hamilton

107 poäng och favorit inför VM-avslutningen i Brasilien. Han bröt senast i regniga Kina, men är ute efter att bli den yngsta världsmästaren någonsin. Han har fyra poäng ned till Fernando Alonso och är klar mästare om han vinner eller blir tvåa, eller trea, fyra eller femma och Fernando Alonso inte vinner. Sedan krävs lite matte.

2 Fernando Alonso

?Den dubble världsmästaren har 103 poäng och måste vinna, samtidigt som Lewis Hamilton blir sämre än tvåa för att vinna VM. Han har fler alterativ, men måste ta in fyra poäng.

3 Kimi Räikkönen

?100 poämg och en chans på VM-titeln. Vinner han samtidigt som Hamilton inte är bättre än sexa och Alonso inte är bättre än trea är titeln hans. Det kan räcka med en silverplats om Hamilton är åtta och Alonso missar pallen.

4 Niki Lauda

?Har du möjlighet och tyskkunskaper, se för- och eftersnack på RTL. Där är den trefaldige världsmästaren expert och han är fullständigt underbar, sågar, förklarar och är aldrg rädd för en konflikt. Han har pondus nog att trycka till både förare och stallchefer även när de står bredvid honom.

5 Felipe Massa

?Har förlängt sitt kontrakt med Ferrari till och med 2010. Det betyder att Fernando Alonso inte är aktuell för teamet. En seger för Jean Todt, vars son är manager för brassen.

6 Norbert Haug

?Mercedes motorsportchef gör det Ron Dennis inte vågar, går ut i media och säger att Fernando Alonso kan lämna teamet, trots kontrakt.

– Man måste också kunna skiljas, det visade vi både när det gällde Nigel Mansell och Juan Pablo Montoya, säger han till Stern.

7 Michael Schumacher

Det är ett år sedan han avslutade sin karriär i Brasilien. Årets lopp ser han i TV-soffan.

– Ärligt talat känns det väldig skönt att se det på TV, säger han till motorsporttotal.

8 Flavio och Bernie

?Herrarna Briatore och Ecclestone har redan lagt pengar på den brittiska fotbollsklubben Queens Park Rangers.

Nästa satsning kan bli en F1-bana i ett semesterparadis – Kanarieöarna.

Antingen på Teneriffa eller på Gran Canaria, skriver ”Tenerife News”.

9 Alain Prost

?Den förra världsmästaren har kört för McLaren och menar att det är Ron Dennis fel att stallet har interna problem.

– Han gjorde ett fundamentalt fel när han inte gjorde hierarkin klar från början, säger Prost till italienska Autospring.

– Hans problem är att han alltid sympatiserar med en förare. Det var så med Senna, med Häkkinen och nu med Hamilton.

10 TV6

?Där ser du kvalet med start kl 17.55 lördag och loppet med start 17.30 på söndag. Väljer du försnacket på en annan kanal börjar loppet kl 18.00.

ARTIKELN HANDLAR OM