Sportbladets Peter Wennman listar de som förtjänar det

SPORTBLADET

Veckans vinnare: Brottarbråket

1 Brottarbråket

Eftersom vi har högt i tak på Sportbladet: läste ett påstående i denna tidning att manligt ledarskap aldrig fungerar när det är tjejer med i bilden. Gubbar och pampar (samma sak) skyller dessutom alltid på brudarna. Ja, manliga ledare är helt enkelt ett jävla pack, kan man förstå. Det var en mycket generaliserande och märklig krönika. Samma dag gick SVT-sportens tyckare till attack mot brottartjejerna Helena Allandi och Ida-Theres Karlsson och tog pamparna i försvar. Det var inte politiskt korrekt, men modigt. Problemet är ändå att ingen av ovanstående krönikörer egentligen vet vad som hänt i kulisserna, eftersom ord står mot ord. Jag vill se papper på bordet. Konkreta bevis. Inget babbel.

2 Dramatik i Qbik

Zlatan, Mellberg och Chippen ligger kraftigt i lä här. Pojkarna valsade runt på stan i nån timme, det är inte mycket att komma med. Tacka vet jag trion Maureen Mmadu, Faith Ikidi och Yinka Kudaisi i Qbiks allsvenska damlag. Där kan man snacka om rymlingar. De är borta. Puts väck. Troligen redan hemma i Afrika. Kontraktsbrott är bara förnamnet.

3 ”Åtta och nittio. Åtta och NITTIO. Det är nästan så man svimmar”

(Plex Pettersson efter Bob Beamons längdhopp i Mexico-OS...det var verkligen underbara tillbakablickar Jens Lind bjöd oss på i ”Stopptid” i söndags).

4 Burken

I minst två intervjuer jag gjort med Björn Borg har han sagt att ”nu har jag spelat min sista tennismatch”. Men det blir alltid en till. Och en till. Seriespel i division III i helgen och snart ett möte med McEnroe. Och gärna för mig, fler 50-taggare i idrotten!

5 Kille på hugg

Hur var det nu, ett ”skoningslöst hugg” eller ”bara en liten nafsning”? Uppgifterna går isär angående Jermaine Defoes bett i armen på Javier Mascherano under mötet Tottenham-West Ham. Roligast var i alla fall The Suns rubriksättare som döpte om Spurs hemmaarena till Bite Hart Lane.

6 Lennart Johansson

77 är ingen ålder på en Rolls Royce. Lennart kandiderar för fyra år till som Uefa-boss.

Bra. En god man.

7 Kapten Blod

Härliga bilder när Sverige fick sin egen Kapten Blod. Örebros gamle kämpe Thomas Andersson, 38, var med blodet rinnande med och spelade upp ÖSK i allsvenskan igen. Grattis!

8 ”Han var inte ens kapabel att blåsa”

(Åklagaren berättar om fotbollsstjärnan Igor Sup...öh, Sypniewskis rattfylla i fredags. Hur full är man om man inte ens kan blåsa?)

9 Niclas Fasth

Tog en ny europatourseger på en ruskigt svår bana på Mallis. Det har varit ett stort år för svensk herrgolf.

10 Niklas Wikegård

Mr Hära och Dära dyker verkligen upp överallt numera, nu ska han vara med i På Spåret också. Mannen är uppfriskande galen. Jag gillade hans drömfemma med James Bond-tema i Hockeykväll.

För övrigt...

Veckans spaning

Peter Wennman