Biljettpriset: 250 000 kr

SPORTBLADET

Intresset för nattens titelfajt slår alla rekord

Foto: Hatmöte... Floyd Mayweather Jr (till vänster) och utmanaren Ricky Hatton verkar inte vara bästa vänner.

Intresset för nattens titelfajt mellan Ricky Hatton och Floyd Mayweather Jr slår alla rekord.

Enligt AP går de dyraste biljetterna på en kvarts miljon kronor.

I natt smäller det – engelsmannen Ricky Hatton utmanar amerikanen Floyd Mayweather Jr om WBC-titeln i weltervikt. Och Hatton får bästa tänkbara stöd.

25 procent har biljett

Storbritannien har invaderat Las Vegas då drygt 25 000 britter har rest över Atlanten enbart för att stödja Ricky Hatton i nattens titelmatch.

– Alla amerikaner kommer att bli Hatton-fans så fort de lär känna honom, säger affärsmannen Trevor Smith som flugit till Las Vegas bara för skojs skull.

Det är nämligen bara 25 procent av britterna som har biljett till matchen. Resten har åkt över för att se matchen på tv.

Enligt AP har svartabörs-hajar pressat upp priserna till fantasisummor. De dyraste biljetterna så här nära in på matchen går loss på en kvarts miljon kronor.

Den onde mot den gode

Mayweather Jr är skyhög favorit. Och hans psykknep inför matchen är att vara arrogant och dryg.

– Jag har inget intresse av att vara hans vän. Han ska vara tacksam att han får dela ring med mig. Jag ser till att han tjänar mer pengar än han någonsin tidigare gjort i sin karriär, säger Mayweather Jr.

Hatton är desto mer ödmjuk.

– Det här är mitt livs chans, säger han.

– Jag har fortfarande, fram till den här dagen, aldrig sett mig själv som en stjärna. När jag går runt på kasinot och ser mitt ansikte på affischerna måste jag nästan fotografera det. Jag tror aldrig att jag kommer att vänja mig vid det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning