Världsrekordseger för innebandylandslaget

avMagnus Wilsson

25 mål i den tredje perioden gav ett nytt världsrekord i internationella tävlingsmatcher.

Sveriges damer slog Frankrike i inledningen av VM-kvalet.

Med 61–0.

– Man kan fråga sig vad det ger egentligen med sådana här resultat, säger tiomålsskytten Sofia Joelsson.

VM-kvalet i damernas innebandy inleddes i polska Gdansk under onsdagen. Det svenska landslaget körde fullkomligt över Frankrike i premiären och slog nytt världsrekord i internationella tävlingsmatcher genom att vinna med 61–0. Sverige vann dessutom skottstatistiken med 124–0. Sofia Joelsson blev poängbästa svenska på femton poäng, tio mål och fem assist.

– Vi visste vad rekordet låg på och det ville vi slå, säger hon.

Förr gick de bästa länderna direkt in i VM-spelet, men numera tvingas även länder som Sverige att kvala. Något som har lett till att det har blivit en hel del häpnadsväckande resultat.

– Det är väl alltid kul med landskamper, men sedan kan man fråga sig vad de ger egentligen med sådana här resultat, säger Joelsson.

– Men det kan nog vara bra för de nationerna som inte riktig är där än.

Hela truppen gjorde poäng

Redan efter 16 sekunder hade Sverige gjort det första målet genom Ellen Rasmussen. och efter den första perioden var resultatet 22–0. Under den sista perioden gjorde Sverige 25 mål, vilket är ett snitt på 1,25 mål i minuten. Hela den svenska truppen fick speltid under matchen och samtliga utespelare lyckades hamna i poängprotokollet.

– Det är väldigt bra. Det betyder att alla är delaktiga i vårt spel, säger Sofia Joelsson.

Rekordmatchen var även lagkaptenen och backen Isabell Krantz match nummer 100 i landslagströjan.

– Det är speciellt att få göra 100 landskamper och det är ju kul att få fira det med ett målrekord, säger lagkaptenen till Innebandymagazinet.

Sveriges har två återstående matcher där de möter Norge på torsdag och avslutar mot Danmark på fredag. Helt annat motstånd menar Sofia Joelsson.

– Norge och Danmark är lite bättre så det kommer bli tuffare. Det gäller att vara med från start och visa var skåpet ska stå.

De två bästa lagen i varje grupp samt de två bästa treorna går vidare till VM 2019.

ARTIKELN HANDLAR OM