Motorsport

Loeb krossade allt motstånd i Bulgarien

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Citroën dominerade – tog fyra främsta platserna

Sébastien Loeb var snabbast på de bulgariska vägarna.

Foto: Getty Images

Fordstallets träning på asfalt inför Bulgariens VM-rally hjälpte inte.

När det väl gällde var det Citroën för hela slanten och Sébastien Loeb dominerade på de bulgariska vägarna.

Det blev ett historiskt resultat för Citroën, för första gången tog man hand om de fyra främsta placeringarna i ett VM-rally.

Sébastien Loeb ledder rallyt från första sträckan till den sista, det var aldrig något snack om vem som skulle ta hand om segern.

Sordo tvåa

Dani Sordo och Petter Solberg kämpade hårt om vem som skulle få kliva näst högst upp på podiet och den kampen vann så småningom Sordo som alltså blev tvåa.

Kimi Räikkönen hade en oturlig start, under fredagen kraschade finländaren men lyckades laga bilen så han kunde starta om. Räikkönen var dock borta ur leken och fick nöja sig med en elfteplats.

P-G sjua

Svenske P-G Andersson som deltog i en av M-sports WRC-fordar slutade sjua efter en stabil insats. Svensken hade fått order om att ta bilen i mål utan incidenter och det klarade han med glans.

– Jag har fått mer och mer säkerhet i bilen och vi har hela tiden förbättrat oss. Nu har vi visat vad vi kan och gjort vårt jobb. Jag är nöjd, det har varit en bra helg för oss, säger Andersson i ett uttalande på sin webbplats.

Före sig hade han Fords båda fabriksförare, Mikko Hirvonen som blev femma och Jari-Matti Latvala som blev sexa. Fordförarna tappade mycket på grund av dåliga däckval och hade tungt att ta igen förlorad tid.

– Vi visste att vissa sträckor var blöta och andra torra, men vi fick tipset att det inte skulle regna mer, men det gjorde det och det förstårde vårt däckval, säger Fordchefen Malcolm Wilson till Viasat Motor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally