Skaffade silikonbröst – för att vinna ett vad

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Lista: Pokerns fem galnaste utmaningar

1 av 2 | Foto: youtube.com
Brian Zembic visar sina silikonbröst i tv-programmet "The man show".

Galna vad, en nästan lika viktig del av pokerkulturen som själva spelet.

Stjärnorna satsar så gott som dagligen enorma pengar för att få vänner och konkurrenter att ta sig an vansinniga utmaningar som kan leda både till långa sjukhusvistelser och att män får bröst.

Sportbladet Poker har listat tidernas fem knäppaste.

5. Phil Ivey blir vegetarian

Superstjärnan Phil Ivey påstod i tv-programmet High Stakes Poker att han skulle klara av att hålla sig ifrån att äta kött på ett år.

Inte en chans, sa Tom "durrrr" Dwan och vadet på en miljon dollar, sju miljoner kronor, inleddes.

Och "durrrr" hade alldeles rätt. Efter bara tre veckor ringde en panikslagen Ivey och bad att få köpa sig ur vadet. Det fick han, för en miljon kronor.

– Han hade några vänner på besök och satt plötsligt med en bit kyckling i handen. Då kom han på att han inte skulle klara ett år, berättade Tom "durrrr" Dwan efteråt.

4. Brian Zembic bor på en toalett

Det är precis som det låter. Pokerproffset Brian Zembics vänner utmanade honom att bo på Las Vegas-casinot Bellagios toalett i en månad för 14 000 dollar, ganska exakt 100 000 kronor. Zembic antog utmaningen, som varade i fyra dagar. Sen erbjöd de chockade vännerna honom att avbryta vadet med löfte om halva summan, 50 000 kronor.

– Jag trodde det var ett säkert vad, sa en av vännerna efteråt.

3. Johnny Moss får smörj

Johnny Moss, trefaldig WSOP Main Event-mästare och legendarisk gambler från tiden då västern fortfarande var vild. En ung Moss var på saloon tillsammans med några vänner, och hamnade i baren bredvid en man, ett riktigt råskinn, som påstod sig aldrig ha förlorat ett slagsmål.

Vännerna gav då Johnny Moss ett erbjudande. Knocka killen och du får 15 gånger pengarna. Moss var inte sen att nappa, och gav råskinnet en riktig tjuvsmäll i ett försök att ta hem lite enkla pengar. Det gick inte så bra, för att vara snäll. Moss hamnade på sjukhus med flera brutna ben.

– Oddsen var för bra för att tacka nej, sa Moss efteråt.

2. Ted Forrest tokbantar

Mike "The Mouth" Matosow erbjöd 85 kilo tunge vännen Ted Forrest två miljoner dollar, 14 miljoner kronor i dagens penningvärde, för att gå ner 23 kilo på två månader.

När de två månaderna hade gått dök Ted Forrest upp till invägningen utmärglad och utan att ha ätit på en vecka. Men matchvikten, 60 kilo, räckte mer än väl för att ta hem storkovan.

1. Brian Zembic fixar silikonbröst

Brian Zembic, han som bodde på Bellagios toalett, samtalade med en vän och de började diskutera kvinnor. Mer precist alla de hemskheter som kvinnor utsätter sig för i jakten på att attrahera män. Då föddes idén till tidernas galnaste vad när vännen erbjöd Zembic 100 000 dollar, motsvarande 700 000 kronor, för att operera in bröstimplantat och ha dem inne i minst ett år.

Brian Zembic inte bara klarade vadet. När de 365 dagarna hade gått bestämde han sig för att behålla brösten, i storlek 36C, eftersom "de var så populära bland damerna".

En rolig parentes är att Brian Zembic vann operationen, värd dryga 30 000 kronor, i ett parti backgammon med plastikkirurgen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN