Kopplar in stjärnagent för att få ut sina pengar

SPORTBLADET

"Säger nu att han inte är avskedad"

FC Helsingborg meddelade i veckan att landslagsstjärnan Alexander Nede inte längre är önskvärd i klubben.

Nu har 28-åringen kopplat in agenten Martin Klette för att lösa frågan.

– Klubben säger numera att han inte är avskedad, säger Klette till Sportbladet.

Martin Klette säger att Alexander Nede först fick beskedet att han sparkas från FC Helsingborg. 28-åringen tog då, via en bekant, kontakt med agenten som nu för alla förhandlingar med klubben.

– Klubben säger numera att han inte är avskedad. Det vi håller på med nu är att reda ut allt för det finns två versioner. Vi vill bland annat säkerställa om Alexander har närvaroplikt på träningarna, säger Klette.

”Skyldig honom pengar”

Klubben skriver på sin hemsida att Nede aldrig fick sparken utan helt enkelt bara satts upp på transferlistan. Men enligt Klette har klubben gjort vad de kan för att försöka bli av med 28-åringen.

– De är skyldig honom pengar för det som varit plus det tvåårsavtal som återstår som han ska ha lön för. Det går inte bara att springa ifrån det. De har försökt få honom att gå med på att riva kontraktet mot att han skulle få gå utan kostnad.

För en dialog

Nu står Helsingborg med en av sina mest välbetalda spelare på lönelistan två år till även fast klubben tydligt gjort klart att Nede inte kommer få någon speltid.

– De måste visa att de respekterar avtalet men jag hoppas att vi kan komma överens om en lösning. Men de måste först sätta ner foten och berätta vad de vill göra. Sedan får vi se hur vi går vidare. Men det är positivt att vi nu har fått igång en dialog med en styrelseledamot.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy