”Jag har varit väldigt rädd”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Kevin Walker tillbaka efter skadehelvetet

AIK förlorade visserligen mot finska mästarlaget HJK Helsingfors.

Men för Kevin Walker spelade resultatet mindre roll.

– Det är en glad man du ringer i dag. Nu kan jag lämna allt som varit bakom mig, säger 20-åringen som gjorde sin första match från start – på elva månader.

tillbaka Kevin Walker är tillbaka efter elva månaders skada. Nu tar han sikte på att vara med i en guldjakt liknande den han missade förra året.
Foto: BILDBYRÅN
tillbaka Kevin Walker är tillbaka efter elva månaders skada. Nu tar han sikte på att vara med i en guldjakt liknande den han missade förra året.

När AIK firade sin dubbel ”2LAX9” kunde lovande mittfältaren Kevin Walker bara se på.

Det var i mars förra året, under ett läger med U21-landslaget, som Walker först drabbades av en ljumskskada – och sedan av blodförgiftning.

Först i december kunde han sluta med antibiotikan.

”Otroligt kul”

– Jag har bara tränat för fullt i två veckor. Men jag har gnuggat på, berättar han.

– Men det är inget att sticka under stol med, man har varit väldigt rädd för hur det skulle gå att komma tillbaka.

Hittills har det fungerat bra.

I fredags blev det ett inhopp i träningsmatchen mot Örebro, och i går 68 minuter mot HJK i 1–2-förlusten i finska Seinäjoki.

– Otroligt kul att få spela. Jag har väntat väldligt, väldigt länge, säger han.

– Det är klart att jag inte har samma explosivitet i benen och att jag kanske inte kan göra allt jag vill, men det är inget problem att spela match.

Burgic reducerade

Det finska mästarlaget ledde med 2–0 redan i halvtid, men AIK kom ut bättre i andra halvlek och Miran Burgic ordnade reduceringen.

– De hade sitt bästa lag, medan vi hade många som var tillbaka från skador. Det är bara försäsong, men det kommer bli ett kul år. Och det finns en hel del chanser att ge många spelare speltid, säger Walker.

Publicerad: